Костенко, Я. І .Корчан, Наталія ОлександрівнаКорчан, Наталья АлександровнаKorchan, N. O.2020-11-182020-11-182015Костенко Я. І. Профілактика порушень травної системи у дітей шкільного віку / Я. І. Костенко, Н. О. Корчан // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXІI КАРИШИНСЬКІ ЧИТАННЯ), (м. Полтава, 21-22 травня 2015 р.) / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава, 2015. – С. 107–108.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/13979Харчування забезпечує нормальну життєдіяльність і розвиток дитини. Недостатнє чи неповноцінне харчування може порушити життєдіяльність організму: сповільнити ріст, погіршити працездатність, знизити опірність різним захворюванням, стійкість організму проти впливів навколишнього середовища. Харчування школяра повинно задовольняти такі основні гігієнічні вимоги: мати в достатні й кількості і оптимальному співвідношенні всі потрібні для організму складові частини: білки жири і ліпіди, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни, воду; бути різноманітним. До їжі обов’язково повинні входити продукти рослинного і тваринного походження: молоко, м'ясо, риба, яйця, хліб, крупи, овочі, фрукти, ягоди та ін.; Правильна організація харчування школярів забезпечує організм дітей всіма ресурсами не тільки для росту і розвитку, а й для зростаючих навантажень у школі і статевого дозрівання.ukхарчування дітейшкільне харчуваннядіти шкільного вікуздоров'я дитиниПрофілактика порушень травної системи у дітей шкільного вікуThesis