Акімов, Олег ЄвгеновичКостенко, Віталій ОлександровичКатрушов, Олександр ВасильовичСоловйова, Наталія ВеніамінівнаМіщенко, Артур ВолодимировичГришко, Юлія МихайлівнаДенисенко, Софія Валеріївна2023-05-102023-05-102022-06-13Спосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походження : реєстр. № 36/8/22 / О. Є. Акімов, В. О. Костенко, О. В. Катрушов, Н. В. Соловйова, А. В. Міщенко, Ю. М. Гришко, С. В. Денисенко // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – Київ, 2022. – Вип. № 8. – С. 50–51.https://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/20854Використання даного методу дозволяє оцінювати безпечність та якість харчових продуктів рослинного та тваринного походження за рахунок визначення концентрації іонів фтору у досліджуваних зразках. Метод дозволяє контролювати вміст фторидів у сироватці крові при використанні препаратів фтору для ендогенної профілактики карієсу, що запобігає розвитку небажаних ефектів та передозуванню.ukФторидипродукти харчуванняспектрофотометріяСпосіб спектрофотометричного визначення концентрації фторидів у продуктах харчування рослинного та тваринного походженняTechnical Report