Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11135
Назва: Адаптація студентів-першокурсників до умов навчального процесу
Інші назви: Adaptation of freshmen students to the conditions of the educational process
Автори: Shevchyk, O. A.
Shevchenko, O. M.
Шевченко, Олена Миколаївна
Дата публікації: 2018
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Shevchyk O. A. Адаптація студентів-першокурсників до умов навчального процесу = Adaptation of freshmen students to the conditions of the educational process / O. A. Shevchyk, O. M. Shevchenko // Матеріали 74-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції «Medical students’ conference in Poltava» (MEDSCOP 2018), м. Полтава, 29-30 березня 2018 р. – Полтава, 2018. – С. 106–107.
Короткий огляд (реферат): Переступивши поріг ВДНЗ студентам-першокурсникам дуже важко адаптуватись до навколишніх умов. Проблема адаптації стала предметом дослідження багатьох вітчизняних та зарубіжних учених. Так, теоретичні питання адаптації розроблені Г. Андреєвой, В. Петровським, А. Мудриком. У психології термін «адаптація» використовують, з однієї сторони, для позначення властивостей людини, які характеризують її стійкість до умов середовища, виражаючи рівень пристосування до нього. З іншої сторони, адаптація виступає як процес пристосування людини до умов, які змінюються. Особливу увагу потрібно приділяти на початкових етапах, адже це є основою для подальшого навчання без стресів. Тому дослідження є дуже важливими в сфері адаптації студентів, бо це може позначитися не тільки на навчальному процесі, але й на емоційному рівні. Студенти I курсу, як правило, мріють про ідеальну професію, але зіткнувшись з проблемами і реальністю, це може набути болісного характеру.
Ключові слова: адаптація
студенти-медики
навчальний процес
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11135
Розташовується у зібраннях:74-а Всеукраїнська студентська наукова конференція

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Adaptatsiia_studentiv_pershokursnykiv_do_umov_navchalnoho_protsesu.pdf424,52 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.