Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11477
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Гадзевич, О. В. | - |
dc.contributor.author | Гадзевич, О. В. | - |
dc.contributor.author | Hadzevych, O. V. | - |
dc.contributor.author | Палій, А. П. | - |
dc.contributor.author | Палий, А. П. | - |
dc.contributor.author | Paliy, A. P. | - |
dc.contributor.author | Кінаш, Оксана В'ячеславівна | - |
dc.contributor.author | Кинаш, Оксана Вячеславовна | - |
dc.contributor.author | Kinash, O. V. | - |
dc.contributor.author | Петров, Р. В. | - |
dc.contributor.author | Петров, Р. В. | - |
dc.contributor.author | Petrov, R. V. | - |
dc.contributor.author | Палій, А. П. | - |
dc.contributor.author | Палий, А. П. | - |
dc.contributor.author | Paliy, A. P. | - |
dc.date.accessioned | 2019-12-04T10:21:56Z | - |
dc.date.available | 2019-12-04T10:21:56Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Антибіотикорезистентність мікроорганізмів, ізольованих з молока / О. В. Гадзевич, А. П. Палій, О. В. Кінаш [та ін.] // Світ медицини та біології. – 2019. – № 3 (69). – С. 245–250. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2079-8334 | - |
dc.identifier.other | УДК 619:618.19-002:579:615.33.015.8:577.18:636.22/.28(477) | - |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11477 | - |
dc.description.abstract | Проведений аналіз літератури показав, що набуття стійкості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів залишається глобальною проблемою у всьому світі. Нами встановлено, що в етіологічній структурі маститів корів у скотарських господарствах України превалюють Staphylococcus spp. (45,0 %), Streptococcus spp. (29,3 %) та Escherichia coli (17,8 %). Збудники стафілококової етіології мають фактори патогенності, зокрема плазмокоагулазу (55,8 %), лецитиназу (75,6 %) та гемолізини (79,1 %); стійкість до Benzylpenicillinum (55,8 %), Oxacillin (30,3 %), Tetracyclin (89,6 %), Azithromycin (63,9 %), Erythromycin (55,8 %). Ізоляти E. сoli та Streptococcus spp. найбільшу (p=0,0001; p=0,0008) резистентність мають до Tetracyclin (73,5 %, 58,9 %), Cefazolin (64,7 %, 37,5 %) та Doxycycline (58,8 %, 53,6 %), найменшу (p=0,0001; p=0,0008) до фторхінолонів; Проведенный анализ литературы показал, что устойчивость микроорганизмов к антибактериальным препаратам остается глобальной проблемой во всем мире. Нами установлено, что в этиологической структуре маститов коров в скотоводческих хозяйствах Украины превалируют Staphylococcus spp. (45,0 %), Streptococcus spp. (29,3 %) и Escherichia coli (17,8 %). Возбудители стафилококковой этиологии имеют факторы патогенности, а именно плазмокоагулазу (55,8 %), лецитиназу (75,6 %) и гемолизины (79,1 %); устойчивость к Benzylpenicillinum (55,8 %), Oxacillin (30,3 %), Tetracyclin (89,6 %), Azithromycin (63,9 %), Erythromycin (55,8 %). E. сoli и Streptococcus spp. наибольшую (p=0,0001; p=0,0008) резистентность имеют к Tetracyclin (73,5 %, 58,9 %), Cefazolin (64,7 %, 37,5 %) и Doxycycline (58,8 %, 53,6 %), наименьшую (p=0,0001; p=0,0008) к фторхинолонам; The performed literature analysis has shown that the resistance of microorganisms to antibacterial drugs remains a global problem all over the world. It has been established that in the etiological structure of mastitis of cows in cattle farms of Ukraine prevail Staphylococcus spp. (45.0 %), Streptococcus spp. (29.3 %) and Escherichia coli (17.8 %). The causative agents of staphylococcal etiology have pathogenicity factors, namely, plasmocoagulase (55.8 %), lecithinase (75.6 %) and hemolysins (79.1 %); resistance to Benzylpenicillinum (55.8 %), Oxacillin (30.3 %), Tetracyclin (89.6 %), Azithromycin (63.9 %), Erythromycin (55.8 %). E. сoli and Streptococcus spp. has the highest (p=0.0001; p=0.0008) resistance to Tetracyclin (73.5 %, 58.9 %), Cefazolin (64.7 %, 37.5 %) and Doxycycline (58.8 %, 53.6 %), the smallest (p=0.0001; p=0.0008) to fluoroquinolones. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Українська медична стоматологічна академія | uk_UA |
dc.subject | антибіотикорезистентність | uk_UA |
dc.subject | антибіотики | uk_UA |
dc.subject | мастит корів | uk_UA |
dc.subject | молоко | uk_UA |
dc.subject | Staphylococcus spp. | uk_UA |
dc.subject | Streptococcus spp | uk_UA |
dc.subject | E. coli | uk_UA |
dc.subject | антибиотикорезистентность | uk_UA |
dc.subject | антибиотики | uk_UA |
dc.subject | мастит коров | uk_UA |
dc.subject | молоко | uk_UA |
dc.subject | Staphylococcus | uk_UA |
dc.subject | Streptococcus | uk_UA |
dc.subject | E. coli | uk_UA |
dc.subject | antibiotic resistance | uk_UA |
dc.subject | antibiotic | uk_UA |
dc.subject | cow mastitis | uk_UA |
dc.subject | milk | uk_UA |
dc.subject | Staphylococcus | uk_UA |
dc.subject | Streptococcus | uk_UA |
dc.subject | E. coli | uk_UA |
dc.title | Антибіотикорезистентність мікроорганізмів, ізольованих з молока | uk_UA |
dc.title.alternative | Антибиотикорезистентность микроорганизмов, изолированных из молока | uk_UA |
dc.title.alternative | Antibiotic resistance of microorganisms isolated from milk | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
dc.identifier.doi | 10.26724/2079-8334-2019-3-69-245-250 | - |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра гістології, цитології та ембріології Світ медицини та біології, № 3 (69) Наукові праці. Кафедра біології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Antibiotic resistance of microorganisms isolated from milk.pdf | 743,97 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.