Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11477
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГадзевич, О. В.-
dc.contributor.authorГадзевич, О. В.-
dc.contributor.authorHadzevych, O. V.-
dc.contributor.authorПалій, А. П.-
dc.contributor.authorПалий, А. П.-
dc.contributor.authorPaliy, A. P.-
dc.contributor.authorКінаш, Оксана В'ячеславівна-
dc.contributor.authorКинаш, Оксана Вячеславовна-
dc.contributor.authorKinash, O. V.-
dc.contributor.authorПетров, Р. В.-
dc.contributor.authorПетров, Р. В.-
dc.contributor.authorPetrov, R. V.-
dc.contributor.authorПалій, А. П.-
dc.contributor.authorПалий, А. П.-
dc.contributor.authorPaliy, A. P.-
dc.date.accessioned2019-12-04T10:21:56Z-
dc.date.available2019-12-04T10:21:56Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationАнтибіотикорезистентність мікроорганізмів, ізольованих з молока / О. В. Гадзевич, А. П. Палій, О. В. Кінаш [та ін.] // Світ медицини та біології. – 2019. – № 3 (69). – С. 245–250.uk_UA
dc.identifier.issn2079-8334-
dc.identifier.otherУДК 619:618.19-002:579:615.33.015.8:577.18:636.22/.28(477)-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11477-
dc.description.abstractПроведений аналіз літератури показав, що набуття стійкості мікроорганізмів до антибактеріальних препаратів залишається глобальною проблемою у всьому світі. Нами встановлено, що в етіологічній структурі маститів корів у скотарських господарствах України превалюють Staphylococcus spp. (45,0 %), Streptococcus spp. (29,3 %) та Escherichia coli (17,8 %). Збудники стафілококової етіології мають фактори патогенності, зокрема плазмокоагулазу (55,8 %), лецитиназу (75,6 %) та гемолізини (79,1 %); стійкість до Benzylpenicillinum (55,8 %), Oxacillin (30,3 %), Tetracyclin (89,6 %), Azithromycin (63,9 %), Erythromycin (55,8 %). Ізоляти E. сoli та Streptococcus spp. найбільшу (p=0,0001; p=0,0008) резистентність мають до Tetracyclin (73,5 %, 58,9 %), Cefazolin (64,7 %, 37,5 %) та Doxycycline (58,8 %, 53,6 %), найменшу (p=0,0001; p=0,0008) до фторхінолонів; Проведенный анализ литературы показал, что устойчивость микроорганизмов к антибактериальным препаратам остается глобальной проблемой во всем мире. Нами установлено, что в этиологической структуре маститов коров в скотоводческих хозяйствах Украины превалируют Staphylococcus spp. (45,0 %), Streptococcus spp. (29,3 %) и Escherichia coli (17,8 %). Возбудители стафилококковой этиологии имеют факторы патогенности, а именно плазмокоагулазу (55,8 %), лецитиназу (75,6 %) и гемолизины (79,1 %); устойчивость к Benzylpenicillinum (55,8 %), Oxacillin (30,3 %), Tetracyclin (89,6 %), Azithromycin (63,9 %), Erythromycin (55,8 %). E. сoli и Streptococcus spp. наибольшую (p=0,0001; p=0,0008) резистентность имеют к Tetracyclin (73,5 %, 58,9 %), Cefazolin (64,7 %, 37,5 %) и Doxycycline (58,8 %, 53,6 %), наименьшую (p=0,0001; p=0,0008) к фторхинолонам; The performed literature analysis has shown that the resistance of microorganisms to antibacterial drugs remains a global problem all over the world. It has been established that in the etiological structure of mastitis of cows in cattle farms of Ukraine prevail Staphylococcus spp. (45.0 %), Streptococcus spp. (29.3 %) and Escherichia coli (17.8 %). The causative agents of staphylococcal etiology have pathogenicity factors, namely, plasmocoagulase (55.8 %), lecithinase (75.6 %) and hemolysins (79.1 %); resistance to Benzylpenicillinum (55.8 %), Oxacillin (30.3 %), Tetracyclin (89.6 %), Azithromycin (63.9 %), Erythromycin (55.8 %). E. сoli and Streptococcus spp. has the highest (p=0.0001; p=0.0008) resistance to Tetracyclin (73.5 %, 58.9 %), Cefazolin (64.7 %, 37.5 %) and Doxycycline (58.8 %, 53.6 %), the smallest (p=0.0001; p=0.0008) to fluoroquinolones.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherУкраїнська медична стоматологічна академіяuk_UA
dc.subjectантибіотикорезистентністьuk_UA
dc.subjectантибіотикиuk_UA
dc.subjectмастит корівuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectStaphylococcus spp.uk_UA
dc.subjectStreptococcus sppuk_UA
dc.subjectE. coliuk_UA
dc.subjectантибиотикорезистентностьuk_UA
dc.subjectантибиотикиuk_UA
dc.subjectмастит коровuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectStaphylococcusuk_UA
dc.subjectStreptococcusuk_UA
dc.subjectE. coliuk_UA
dc.subjectantibiotic resistanceuk_UA
dc.subjectantibioticuk_UA
dc.subjectcow mastitisuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectStaphylococcusuk_UA
dc.subjectStreptococcusuk_UA
dc.subjectE. coliuk_UA
dc.titleАнтибіотикорезистентність мікроорганізмів, ізольованих з молокаuk_UA
dc.title.alternativeАнтибиотикорезистентность микроорганизмов, изолированных из молокаuk_UA
dc.title.alternativeAntibiotic resistance of microorganisms isolated from milkuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
dc.identifier.doi10.26724/2079-8334-2019-3-69-245-250-
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гістології, цитології та ембріології
Світ медицини та біології, № 3 (69)
Наукові праці. Кафедра біології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Antibiotic resistance of microorganisms isolated from milk.pdf743,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.