Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11527
Назва: Культивування тваринних клітин
Автори: Кривенко, В. В.
Корчан, Наталія Олександрівна
Корчан, Наталья Александровна
Korchan, N. O.
Дата публікації: 2014
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка, Полтава : Астрая
Бібліографічний опис: Кривенко В. В. Культивування тваринних клітин / В. В. Кривенко, Н. О. Корчан // Біорізноманіття України в світлі ноосферної концепції академіка В. І. Вернадського : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / за заг. ред. проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2014. – С. 28–29.
Короткий огляд (реферат): Основою сучасних наукових технологій являється культивування клітинних культур з метою збереження структури життєдіяльності та властивостей тканин в певних умовах, утримання клітин. Наприклад в генній інженерії — застосування моноклональних антитіл, отриманих методами гібридомної технології, біотехнології — отримання біологічно активних речовин, вакцин, діагности кум і в, клітин-продуцентів; у медицині — замісна клітинна терапія. Актуальність даної проблематики полягає в знаходженні оптимальних умов для культивування клітин тварин, рослин і людини поза організмом. Спосіб вирощування, характер, середовище, методи управління і конт¬ролю в значній мірі залежать від типу вирощуваних клітин. Тут можна розглянути один із основних напрямів досліджень, яким являється біотехнологія культивування клітин тварин. Системи культивування тваринних клітин і тканин можуть бути моно-шаровими, коли клітини розвиваються на поверхні скла, пластика або поверхні спеціальних носіїв та суспензійними — клітини ростуть вільно (подібно до мікроорганізмів) в суспензії.
Ключові слова: тваринні клітини
культивування тваринних клітин
генна інженерія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11527
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2014_k_k_.pdf38,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.