Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11528
Назва: Сучасні методи відбілювання та їх вплив на структуру твердих тканин зубів
Автори: Лемешко, Анна Валентинівна
Лемешко, Анна Валентиновна
Lemeshko, A. V.
Дата публікації: 14-лис-2019
Видавець: Українська медична стоматологічна акаедмія
Бібліографічний опис: Лемешко А. В. Сучасні методи відбілювання та їх вплив на структуру твердих тканин зубів / А. В. Лемешко // Актуальні проблеми стоматології, щелепно-лицевої хірургії, пластичної та реконструктивної хірургії голови та шиї : матеріали наук.-практ. конф.з міжнар. участю, м. Полтава, 14–15 лист. 2019 р. : тези доп. – Полтава, 2019. – С. 45–46.
Короткий огляд (реферат): Зміна кольору твердих тканин зубів є поширеним патологічним станом, що зустрічається у будь-якому віці в осіб обох статей. Так, за даними деяких акторів, серед обстежених 100 жінок віком 20-30 років найбільш поширеними були скарги на незадовільну форму зубів, у 27% випадків вони супроводжувалися змінами кольору зуба (Терещенко М. А., 2008). Корекція змін кольору твердих тканин зубів є одним з найважливіших елементів у сучасній естетичній стоматології. За даними ВООЗ, в наш час понад 90% дантистів СШ.-\ активно використовують різні методи відбілювання зубів (Rocha G.T., 2012). Нині у світовій стоматологічній практиці все більше уваги приділяють розробці більш ощадних методів, що забезпечують задоволення естетичних потреб пацієнтів. Найбільш погаиреною на сьогоднішній день процедурою з поліпшення кольору коронок зубів є відбілювання, яке не впливає на зменшення об’єму твердих тканин зуба. Популярність відбілювання зубів неухильно росте і методики відбілювання досить доступні, проте питання їх безпеки, передусім для тканин зуба, залншаггься до кінця невирішеним (Северина Т. В„ 2012). Процес відбілювання можливий завдяки здатності цих активних хімічних компонентів проникати крізь емаль і дентин у всі частини зуба. Оцінені концентрації пероксид карбаміду Перекису водню становлять від 10 до 37% і 5,3 до 38% відповідно.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11528
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики терапевтичної стоматології
"Актуальні проблеми стоматології, щелепно-лицевої хірургії, пластичної та реконструктивної хірургії голови та шиї"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
lemeshko_vidbilennya.pdf261,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.