Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11672
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Купренко, О. С. | - |
dc.contributor.author | Корчан, Наталія Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Корчан, Наталья Александровна | - |
dc.contributor.author | Korchan, N. O. | - |
dc.date.accessioned | 2020-01-13T10:12:16Z | - |
dc.date.available | 2020-01-13T10:12:16Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | Купренко О. С. Раціональне харчування як фактор здоров'я / О. С. Купренко, Н. О. Корчан // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / За загальною редакцією проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 65–66. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11672 | - |
dc.description.abstract | Важлива роль у забезпеченні високого рівня здоров’я, збільшення тривалості життя, збереженні працездатності людини належить харчуванню. Воно має бути раціональним . Універсальних раціональних режимів харчування не існує. Для кожної людини воно специфічне. Звички та ігнорування наукових рекомендацій при складанні денного раціону провокують в багатьох випадках розвиток важких захворювань. Харчування є основною біологічною потребою людини. Узагальнюючи свої уявлення про роль харчування, видатний російський фізіолог І.П.Павлов зробив висновок, що їжа уособлює собою життєвий процес в усьому його об'ємі – від найелементарніших фізіологічних властивостей організму, аж до найвищих проявів людської натури. В.І. Смоляр вважає, що більше ніж половина випадків передчасної смерті (до 65 років) чоловіків і жінок в Україні зумовлена хворобами, у виникненні яких харчування відіграє важливу роль. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка | uk_UA |
dc.subject | раціональне харчування | uk_UA |
dc.subject | здоров'я людини | uk_UA |
dc.subject | здоров'я | uk_UA |
dc.subject | харчування людини | uk_UA |
dc.title | Раціональне харчування як фактор здоров'я | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра анатомії людини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
2019_kk_thesis.pdf | 117,31 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.