Please use this identifier to cite or link to this item:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11672
Title: | Раціональне харчування як фактор здоров'я |
Authors: | Купренко, О. С. Корчан, Наталія Олександрівна Корчан, Наталья Александровна Korchan, N. O. |
Issue Date: | 2015 |
Publisher: | Полтавський національний педагогічний університет ім. В. Г. Короленка |
Citation: | Купренко О. С. Раціональне харчування як фактор здоров'я / О. С. Купренко, Н. О. Корчан // Здоров’я людини: теоретичні, практичні та методичні аспекти : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. / За загальною редакцією проф. М. В. Гриньової. – Полтава : Астрая, 2015. – С. 65–66. |
Abstract: | Важлива роль у забезпеченні високого рівня здоров’я, збільшення тривалості життя, збереженні працездатності людини належить харчуванню. Воно має бути раціональним . Універсальних раціональних режимів харчування не існує. Для кожної людини воно специфічне. Звички та ігнорування наукових рекомендацій при складанні денного раціону провокують в багатьох випадках розвиток важких захворювань. Харчування є основною біологічною потребою людини. Узагальнюючи свої уявлення про роль харчування, видатний російський фізіолог І.П.Павлов зробив висновок, що їжа уособлює собою життєвий процес в усьому його об'ємі – від найелементарніших фізіологічних властивостей організму, аж до найвищих проявів людської натури. В.І. Смоляр вважає, що більше ніж половина випадків передчасної смерті (до 65 років) чоловіків і жінок в Україні зумовлена хворобами, у виникненні яких харчування відіграє важливу роль. |
Keywords: | раціональне харчування здоров'я людини здоров'я харчування людини |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/11672 |
Appears in Collections: | Наукові праці. Кафедра анатомії людини |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2019_kk_thesis.pdf | 117,31 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.