Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12040
Title: Патогенетична біорегуляційна корекція порушень функціонального стану печінки у комплексному лікуванні хворих на ішемічну хворобу серця
Authors: Катеренчук, Іван Петрович
Issue Date: 2013
Publisher: ООО «Украинская академия биологической медицины»
Citation: Катеренчук І. П. Патогенетична біорегуляційна корекція порушень функціонального стану печінки у комплексному лікуванні хворих на ішемічну хворобу серця / І. П. Катеренчук // Биологическая медицина. – 2013. – № 1. – С. 19–21.
Abstract: Стандартна терапія стабільної стенокардії, як найбільш частої клінічної форми ішемічної хвороби серця (ІХС), з одного боку, попереджує розвиток ускладнень та покращує якість життя пацієнтів, а з іншого, супроводжується порушеннями функціонального стану печінки, ймовірність яких зростає з тривалістю лікування із застосуванням аспірину та статинів. Включення у комплексну терапію комплексних біологічних препаратів (КБП) покращує енергозабезпечення міокарда та підвищує толерантність до фізичних навантажень, нормалізує перебіг метаболічних процесів у печінці, нівелює несприятливий вплив стандартної терапії. Це обумовлює доцільність поєднаного застосування стандартної терапії стенокардії та комплексної патогенетичної біорегуляційної терапії (КПБТ) у практиці сімейного лікаря при проведенні довготривалого лікування ІХС.
Keywords: біорегуляційна корекція
ішемічна хвороба серця
функціональний стан печінки
лікування
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12040
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 2

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
patogen_biokor_katerenchuk.pdf74,78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.