Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12818
Title: «Невибагливий нобеліат» : До 175-річчя з дня народження Вільгельма Конрада Рентґена, німецького фізика, першого лауреата Нобелівської премії з фізики
Authors: Резутіна, Тетяна Юріївна
Issue Date: 2020
Publisher: Українська медична стоматологічна академія
Citation: Резутіна Т. Ю. «Невибагливий нобеліат» : До 175-річчя з дня народження Вільгельма Конрада Рентґена, німецького фізика, першого лауреата Нобелівської премії з фізики : віртуальний бюллетень [Електронний ресурс] : [презентація PowerPoint] / Т. Ю. Резутіна ; Українська медична стоматологічна академія, Бібліотека. – Полтава, 2020. – 18 слайдів.
Abstract: Вільгельм Конрад Рентґен – німецький фізик, перший лауреат Нобелівської премії з фізики. У 1885 році відкрив магнітне поле діелектрика, який рухається в електричному полі (так званий «рентґенів струм»). У 1895 році відкрив короткохвильове електромагнітне випромінювання – рентґенівські промені. Це відкриття мало величезний вплив на подальший розвиток фізики, зокрема привело до виявлення радіоактивності. У 1901 році Рентґен отримав Нобелівську премію з фізики. Винахідник сприяв швидкому практичному застосуванню свого винаходу в медицині. За своє життя вчений опублікував сім великих публікацій і 60 наукових статей.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/12818
Appears in Collections:Мультимедійні презентації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Rentgen.pdf2,16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.