Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15699
Назва: Атлас органів заочеревинного простору
Автори: Вільховий, Василь Федорович
Скрипніков, Микола Сергійович
Кенс, Ірина Романівна
Шепітько, Володимир Іванович
Дата публікації: 1995
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Атлас органів заочеревинного простору : [навчальний посібник] / В. Ф. Вільховий, М. С. Скрипніков, І. Р. Кенс, В. І. Шепітько. — Полтава : IBА «Астрея», 1995. — 68 с.
Короткий огляд (реферат): Атлас складається з двох частин: "Індивідуальні особливості будови іі топографії органів заочеревпнного простору" та "Органи заочеревинного простору в рснтгеііівському зображенні". У першій частині викладено будову та топографію органів заочеревинного простору правої та лівої сторін в межах умовно визначених чотирьох анатомічних шарів — від пристінкової очеревини до хребта. Відзначено індивідуальні та вікові особливості будови й топографії окремих органів та комплексів органів в межах зазначених шарів. Наведено кольорові ілюстрації органів цих шарів, а також органів заочеревинного простору в операційній рані при виконанні хірургічних доступів до симпатичного стовбура. У другій частині наведено топографорентгенологічну характеристику великих кровоносних судин заочеревинного простору — черевної аорти та нижньої порожнистої вени, вивідних проток печінки та підшлункової залози, ниркових мисок та сечоводів. Відмічено типові варіанти рентгенівського зображення цих органів у нормі. Наведено дані про зміну рентгенівського зображення органів при деяких видах патології та при різних положеннях тіла. Атлас розрахований на студентів медичних вузів, морфологів та лікарів-хірургів, урологів, онкологів, рентгенологів.
УДК: 611.95 + 617.553 /084.4/
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15699
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання. Кафедра гістології, цитології та ембріології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Atlas_organiv.pdf47,16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.