Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15721
Назва: Про можливі універсальні принципи дії та будови поліпептидних біорегуляторів
Автори: Запорожець, Тетяна Миколаївна
Міщенко, Віталій Петрович
Дата публікації: 1998
Видавець: Інститут фізіології ім О. О. Богомольця
Бібліографічний опис: Запорожець Т. М. Про можливі універсальні принципи дії та будови поліпептидних біорегуляторів / Т. М. Запорожець, В. П. Міщенко // Фізіологічний журнал. – 1998. – Т. 44, № 3. – С. 292.
Короткий огляд (реферат): Сьогодні добре вивчені такі системи переносу інформації, як пептиди, білкові і тканинні гормони. Але питання зв’язків будови поліпептидних біорегуляторів з їх функціями в організмі вивчені недостатньо. Розвиваючи концепцію біохімічної універсальності, ми припустили наявність певних стереотипних механізмів біорегуляції в організмі, незважаючи на розбіжність структур та походження цих регуляторів. Вивчаючи вплив пептидних біорегуляторів, вилучених з печінки, нирок, селезінки та еритроцитів при розвитку полісистемної патології (гострий емоційно-больовий стрес, очікування, фториста інтоксикація, екстракорпоральне гама -опромінювання) нами відмічено односторонню спрямовану модулюючу дію.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15721
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
budovi_ polípeptidnikh_ bíoregulitorív.pdf1,27 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.