Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15789
Назва: Актуальні проблеми здоров’я сучасних студентів та роль фізичного виховання у його збереженні
Автори: Підлужна, Світлана Андріївна
Шерстюк, Олег Олексійович
Талал, О.
Подлужная, Светлана Андреевна
Шерстюк, Олег Алексеевич
Sherstiuk, O. О.
Pidluzhna, S. A.
Дата публікації: 2021
Видавець: МОН України, ПНПУ ім. В. Г. Короленка
Бібліографічний опис: Підлужна С. Актуальні проблеми здоров’я сучасних студентів та роль фізичного виховання у його збереженні / С. Підлужна, О. Шерстюк, О. Талал // Роль фізичної культури і спорту в збереженні та зміцненні генофонду нації : матеріали Всеукр. наук.-практ. онлайн-конф., (м. Полтава, 15–16 квітня 2021 р.). – Полтава : Сімон, 2021. – С. 117–119.
Короткий огляд (реферат): У збірник включено тези доповідей науковців, спеціалістів у галузі методики фізичного виховання та спорту, студентів, магістрантів та аспірантів. Розглянуто актуальні проблеми фізичного виховання, розвитку організму спортсмена, його морфо-функціональних та техніко-тактичних характеристик. Акцент зроблено на фактори росту спортивних показників та критерії відбору і дозування навантаження у конкретних видах спортивної діяльності. Особлива увага приділяється питанням інвалідного спорту та фізичної реабілітації.
Фізична культура і спорт у сучасному суспільстві є складними багатофункціональними явищами, які виконують ряд важливих соціальних функцій: – зміцнення здоров’я, сприяння відтворенню здорового населення і збереженню генофонду країни; – виховання всебічно і гармонійно розвиненої особистості з прагненням до досягнення її фізичної досконалості; – задоволення потреб суспільства в особистостях, фізично підготовлених до сучасного виробництва; – інтернаціональне виховання громадян країни, зміцнення єдності та згуртованості націй, дружби і співпраці між народами.
УДК: 796.011.1(062)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/15789
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
PShO_2021_PNPU.pdf198,87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.