Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17551
Назва: Антимікробна дія йодоформу і хлоргексидину на музейні штами мікроорганізмів
Інші назви: Antimicrobial action of iodoform and chlorhexidine on museum strains of microorganisms
Автори: Гаврильєв, Віктор Миколайович
Лобань, Галина Андріївна
Ананьєва, Майя Миколаївна
Чумак, Юлія Вікторівна
Фаустова, Марія Олексіївна
Gavriliev, V.
Loban, G. A.
Ananieva, M. M.
Chumak, Yu.
Faustova, M. M.
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Реєстраційна картка технології № 0622U000024. Антимікробна дія йодоформу і хлоргексидину на музейні штами мікроорганізмів / заяв. И. М. Гаврильєв, Г. А. Лобань, М. М. Ананьєва, Ю. В. Чумак, М. О. Фаустова ; власник Полтавський державний медичний університет. – № Держреєстрації НДДКР : 0118U004456 ; Дата реєстрації : 27.01.2022.
Короткий огляд (реферат): Протимікробну дію йодоформу і хлоргексидину визначали кількісним методом серійних розведень в бульйоні та агарі.Для дослідження застосовували завис йодоформу, який відповідав 200,0мг/мл робочої концентрації препарату. Препарат вносили у 10 пробірок, які містили поживний бульйон відповідно до стандартної методики, враховуючи контролі з«позитивним» та «негативним» результатами. Робочий розчин містив 200,0мг/мл йодоформу, але тому що цей порошок частково розчинний в рідинах, розтитровку робочого розчину не проводили, піддавали робочу концентрацію препарату у сухому вигляді. Таким чином, отримували ряд пробірок, в яких концентрація йодоформу відрізнялася в 2 рази між сусідніми пробірками. Застосовували 0,05% розчин хлоргексидину біглюконату, який відповідав 500мкг/мл робочоконцентрації препарату. Готували серійні розведення препарату, враховуючи контролі з «позитивним» та «негативним»результатами. Після інкубації оцінювали результати і визначали (МІК) досліджуваних препаратів.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/17551
Розташовується у зібраннях:Нововведення, технології (РКТ)
Інтелектуальна власність. Кафедра мікробіології, вірусології та імунології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tehnologii_2.pdf208,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.