Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19078
Назва: Виховні аспекти науково-дослідної роботи кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб
Автори: Гольденберг, Юрій Миронович
Борисова, Зінаїда Олексіївна
Петров, Євген Євгенович
Треумова, Світлана Іванівна
Дата публікації: 1998
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Виховні аспекти науково-дослідної роботи кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб / Ю. М. Гольденберг, З. О. Борисова, Є. Є. Петров, С. І. Треумова : Виховні можливості навчального закладу на сучасному етапі : матеріали навч.-метод. конф. – Полтава, 1998. – С. 20–22.
Короткий огляд (реферат): Науково-дослідна робота студентів є однією з форм активізації навчального процесу. Вона завжди припускає і додаткові інтелектуальні зусилля, і підвищені вимоги до організації. Водночас науково-дослідна робота має і важливі виховні аспекти. Виховна робота має стати основою для формування самостійної, активної, творчої особистості майбутнього фахівця. Ні для кого не є таємницею, що в середовищі студентів значно поширена позиція, яку можна назвати "навчальним прагматизмом". Ця позиція характеризується максимальною економією сили для вирішення навчальних завдань, що постають перед студентами. Значною мірою "навчальний прагматизм" викликаний об'єктивними факторами: насиченістю навчальних програм, зростанням інформації, предметним перевантаженням навчального процесу. У цих умовах звернення студента до науково-дослідної роботи і виконання її на якісно високому рівні потребує використання викладачем усього арсеналу засобів, здатних активізувати студентську науково-дослідну роботу. Провідне значення має педагогічна майстерність і високий професійний рівень викладача, здатний викликати стійкий інтерес до предмета, питання чи теми. Важлива також налагоджена система контролю і заохочувальних заходів, що широко використовується у вузах.
Ключові слова: науково-дослідна робота
кафедра пропедевтики внутрішніх хвороб
виховні аспекти
самовдосконалення
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19078
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини
Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vykhovni_aspekty_NDR_kafedry.pdf108,6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.