Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19195
Title: Зміни функціонального стану серцево-судинної системи, функції ендотелію та клініко- функціонального стану судиннотромбоцітарної ланки гемостазу у хворих на гіпертонічну хворобу в умовах коморбідності
Authors: Бурмак, Юрій Григорович
Петров, Євген Євгенович
Іваницька, Тетяна Анатоліївна
Іваницький, Ігор Валерійович
Issue Date: 24-Jun-2022
Publisher: NGO European Scientific Platform
Citation: Зміни функціонального стану серцево-судинної системи, функції ендотелію та клініко-функціонального стану судин тромбоцитарної ланки гемостазу у хворих на гіпертонічну хворобу в умовах коморбідності / Ю. Г. Бурмак, Є. Є. Петров, Т. А. Іваницька, І. В. Іваницький // Science of XXI century: development, main theories and achievements : collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the II International Scientific and Theoretical Conference (Vol. 3), June 24, 2022, Helsinki, Republic of Finland. – Helsinki : European Scientific Platform, 2022. – P. 68–70.
Abstract: У механізмах формування патології внутрішніх органів на сучасному етапі важливого значення набувають питання синтропії. Підкреслювалось зокрема, що поєднаний перебіг гіпертонічної хвороби (ГХ) та пептичної виразки (ПВ) дванадцятипалої кишки (ДПК) здатен модифікувати клінічні прояви обох захворювань, що впливає на якість діагностики та ефективність лікування. Зміни функції ендотелію, системної та регіонарної гемодинаміки, наявність зрушень у мікроциркуляторному відділі судинної системи є властивими для обох захворювань, проте за умов їх поєднання характер таких змін може суттєво відрізнятись, як і ступінь змін первинного гемостазу, притаманного хворим на ГХ.
Keywords: ендотелій
тромбоцитарна ланка гемостазу
гіпертонічна хвороба
коморбідність
ISBN: 979-8-88526-798-4
DOI: 10.36074/scientia-24.06.2022
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19195
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра пропедевтики внутрішньої медицини



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.