Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19495
Назва: Чотири напруження політики громадського здоров’я в Європейському Союзі
Автори: Харченко, Наталія Вікторівна
Харченко, Олександр Вікторович
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Харченко Н. В. Чотири напруження політики громадського здоров’я в Європейському Союзі / Н. В. Харченко, О. В. Харченко // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Полтавські дні громадського здоров’я», 27 травня 2022 р. / ПДМУ ; ред. кол. : В. М. Ждан, В. П. Лисак, І. А. Голованова [та ін.]. – Полтава, 2022. – С. 58–61.
Короткий огляд (реферат): Суть цієї напруженості полягає в тому, що ЄС не є ні міжнародною організацією охорони здоров’я, ні державою. ЄС не вистачає експертних знань, ресурсів та досвіду в галузі охорони здоров’я, таких як у міжнародних організацій: Всесвітня організація охорони здоров’я, Світовий банк чи ЮНІСЕФ. Йому також не вистачає спроможності держави, зокрема фінансових та людських ресурсів, яка б дозволила проводити політику охорони здоров’я. ЄС не є ані державою, ані звичайною міжнародною організацією, але його часто називають «наднаціональним» органом. Однак «наднаціональне громадське здоров’я» не є розробленим або визнаним поняттям. В деяких аспектах ЄС діє або намагається діяти так, ніби він є міжнародною організацією охорони здоров’я. В інших аспектах ЄС діє або намагається діяти так, ніби він є державою. Загалом, неможливо розрізнити відмінну всеохоплюючу «наднаціональну» модель охорони здоров’я, яка б застосовувалася до ЄС. Швидше, з’являється низка частково пов’язаних законів і політик ЄС, які мають різний вплив на здоров’я населення.
Ключові слова: охорона здоров’я
Європейський Союз
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19495
Розташовується у зібраннях:«Полтавські дні громадського здоров’я»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Harchenko_Chotiri_napruzhennya.pdf72,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.