Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19667
Назва: Психічні епідемії як відображення процесів колективного безсвідомого / ; науковий керівник :
Автори: Веклюк, В.
Науковий керівник: Животовська, Лілія Валентинівна
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Веклюк В. Психічні епідемії як відображення процесів колективного безсвідомого / В. Веклюк ; науковий керівник : Л. Животовська // Актуальні питання клінічної медицини : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. лікарів-інтернів, м. Полтава, 25 травня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 47–49.
Короткий огляд (реферат): Історія має велику кількість прикладів, коли одна людина була здатна впливати на іншу, на ії рішення, емоційний стан, віру, світогляд тощо. В повсякденній мові ми називаємо цей процес навіюванням або переконанням, в психіатричній термінології - індукцією. Індукувати можна будь-що, як «заразливий» сміх, так і зорові галюцінації. У МКХ-10 такий стан займає окреме місце в рубриці «шизофренічних захворювань» та має назву «Індукований маячний розлад». Головною умовою явища індукції є наявність сильної домінантної особи (індуктора), яка спроможна впливати на іншу особу, схильну до переконання (реципієнта). Якщо реципієнтів багато, мова буде йти про масові психози або, інакше кажучи, психічні епідемії. В даній роботі розглянемо процес індукції у його найбільш глобальних проявах.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19667
Розташовується у зібраннях:Актуальні питання клінічної медицини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vekliuk_Psykhichni_epidemii.pdf113,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.