Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19942
Назва: Новий фізіотерапевтичний метод лікування в щелепно-лицевій хірургії
Інші назви: The new phisiotherapy method threetment in facio -maxillaris surgery
Автори: Приходченко, І. В.
Науковий керівник: Рибалов, Олег Васильович
Скікевич, Маргарита Георгіївна
Міщенко, Віталій Петрович
Дата публікації: 2003
Видавець: Національний медичний університет ім О. О. Богомольця
Бібліографічний опис: Приходченко І. В. Новий фізіотерапевтичний метод лікування в щелепно-лицевій хірургії / I. В. Приходченко ; наук. керівник : О. В. Рибалов, М. Г. Скікевич, В. П. Мішенко // Тези 58 науково-практичної конференції студентів та молодих вчених Національного медичного університету імені О. О. Богомольця з міжнародною участю «Актуальні проблеми сучасної медицини», м Київ, 28–31 жовтня 2003 р. – Київ, 2003. – С. 129.
Короткий огляд (реферат): В останні роки особливу увагу привертає використання поляризованого світла. На його основі в 1581р. був створений геліотерапевтичний апарат Біоптрон. Суть метода зводилась до того, що ротову рідину забирали до опромінення та в кінці 2-3 денного курсу лікування після 6-хвилинної експозиції на слизову оболонку порожнини рота в проекції ураження. Після забору проводили вивчення її впливу на зсідання та фібринолітичну активність безтромбоцитної плазми. Для цього ми визначали наступні показники: час рекальцифікації плазми, тромбіновий час, час лізису еуглобулінів. Нами встановлено, що неопромінена ротова рідина на початку курсу скорочувала зсідання плазми, а в кінці курсу зменшувала в порівнянні з контролем. При вивченні тромбінового часу отримані такі результати: на початку курсу ротова рідина скорочувала його. Вивчення часу лізису еуглобулінів показало, що ротова рідина на початку курсу зменшувало його ,а в кінці збільшувало порівняно з контролем. Наведені дані засвідчують широку різнобічну дію пайлер-світла на фактори згортання та фібринолізу в раневому процесі як місцевої реакції організму. Виходячи з цього світлотерапія є перспективним методом післяопераційної реабілітації хворих з запаленням щелепно-лицевої ділянки.
Ключові слова: Біотрон
пайлер-світло
світлотерапія
реабілітація
запалення щелепно-лицевої ділянки
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/19942
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
new_ phisiotherapy.pdf2,49 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.