Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2064
Назва: Профілактика карієсу зубів у молодих людей з завершеною мінералізацією емалі
Автори: Падалка, Аліна Іванівна
Дата публікації: лют-2015
Видавець: Харківський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Падалка А. І. Профілактика карієсу зубів у молодих людей з завершеною мінералізацією емалі / А. І. Падалка // Вопросы экспериментальной и клинической стоматологии : Сб. науч. тр. – Вып. 11. – Ч.1. / Редкол.: Е. Н. Рябоконь (отв. ред.) и др.; МЗ Украины, Харьк. нац. мед. ун-т. – Харьков: ХНМУ, 2015. – С. 184–187.
Короткий огляд (реферат): Згідно з існуючою серед більшості стоматологів думкою, після 18 років емаль зубів вважається емаллю з завершеною мінералізацією і з високою резистентністю до ураження карієсом. Але і у людей молодого віку після 18 років також розвивається первинний карієс, попередження розвитку якого є актуальною проблемою в профілактичній стоматологіі. Найбільш ефективними карієспрофілактичними засобами вважаються фториди, які входять до складу зубних паст, ополіскувачів для порожнини рота, стоматологічних лаків, гелів, герметиків. Але у молоді карієспрофілактична ефективність фторидів менше виражена, ніж у дітей, емаль яких ще не дозріла. Однією із причин такого стану є відсутність диференційованого індивідуального підходу до вибору у молоді лікарських препаратів для самостійного застосування з метою попередження розвитку карієсу.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2064
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра дитячої стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
profilaktykakariyesuzubivumolodykhlyudeyzzavershenoyumineralizatsiyeyuemali.pdf314,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.