Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21061
Назва: Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 115863. Навчальний посібник "Анафілаксія. Діагностика і лікування"
Автори: Кайдашев, Ігор Петрович
Борзих, Оксана Анатоліївна
Дата публікації: 2023
Видавець: Державна організація "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій". ( УКРНОІВІ )
Бібліографічний опис: Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір № 115863. Навчальний посібник «Анафілаксія. Діагностика і лікування» / І. П. Кайдашев, О. А. Борзих. – Дата реєстрації 16 січня 2023 р.
Короткий огляд (реферат): Навчальний посібник присвячено актуальній проблемі сучасної медицини - медикаментозній алергії. У ньому на сучасному рівні теоретичному і клінічному рівнях розглянуто питання етіології та патогенезу гіперчутливості до лікарських препаратів. У посібнику висвітлена клінічна картина медикаментозних уражень різних органів і систем організму. Розглянуто особливості реакцій гіперчутливості до окремих груп найпоширеніших препаратів. Охарактеризовано сучасні методи діагностики реакцій гіперчутливості з особливою увагою до їх використання в клінічні практиці. Наведено підходи до лікування і профілактики реакцій гіперчутливості на лікарські препарати. Навчальний посібник призначений для студентів стоматологічних факультетів вищих навчальних закладів МОЗ України. Також може бути використаний до студентів медичних факультетів, лікарів-інтернів, лікарів-стоматологів, терапевтів, лікарів загальної практики. Ілюстрацій - 7, таблиць - 8, бібліографія - 49 джерел.
Ключові слова: реакція гіперчутливості
анафілаксія
гіперчутливість до медикаментозних препаратів
УДК: 616-056.3-08
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21061
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра внутрішньої медицини № 3 з фтизіатрією
Свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Svidotstvo_115863.pdf102,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.