Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21129
Назва: Системна склеродермія і паранеопластичний синдром
Автори: Ждан, Вячеслав Миколайович
Бажан, Катерина Василівна
Гурина, Л. І.
Гордієнко, Олена Вікторівна
Бажан, Віктор Васильович
Зазикіна, Даміра Салахівна
Шилкіна, Людмила Миколаївна
Величко, Євгеній Олександрович
Дата публікації: 1999
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Системна склеродермія і паранеопластичний синдром : (матеріали конф. молодих вчених «Фізіологія і патологія перекисного окислення, гемостазу та імуногенезу», м. Полтава, 1998 р.) / В. М. Ждан, К. В. Бажан, Л. І. Гурина [та ін.] // Проблеми екології та медицини. – 1999. – № 1–2. – С. 9–10.
Короткий огляд (реферат): Проблема склеродермії на сьогодні включає складні в теоретичному плані питання взаємозв’язку канцеро- та імуногенезу з погляду ролі вірусів, генетичної схильності, тенденції до імунопроліферації, ризику малігнізації з врахуванням багаторічної терапії (кортикостероїди, імунодепресанти). Тяжкість даного захворювання полягає ще і в тому, що в клініці нерідко виявляють поєднання пухлин та системної склеродермії або прояви склеродермічного паранеопластического синдрому. Іноді може бути формальне трактування як склеродермії склеродермоподібних, переважно периферичних стигматів різноманітних захворювань: пухлин, поразок нервової й ендокринної систем, інших захворювань сполучної тканини і шкіри.
Ключові слова: системна склеродермія
паранеопластичний синдром
УДК: 616.5 -004.1 -006
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21129
Розташовується у зібраннях:Наукові праці вчених ПДМУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zhdan_VM_Sistemna_sklerodermiya.pdf151,78 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.