Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21146
Назва: Стан перекисного окиснення ліпідів крові та ротової рідини у хворих на десквамативний глосит
Автори: Тютюнник, Ірина Петрівна
Дата публікації: 2001
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Тютюнник І. П. Стан перекисного окиснення ліпідів крові та ротової рідини у хворих на десквамативний глосит / І. П. Тютюнник // Український стоматологічний альманах. – 2001. – № 3. – С. 22–25.
Короткий огляд (реферат): Одним із складних питань патології слизової оболонки ротової порожнини є лікування такого поширеного захворювання як десквамативний глосит. Етіологія і патогенез десквамативного глоситу недостатньо вивчені. Це захворювання здебільшого розглядається як поліетіологічне , що виникає під впливом як місцевих, так і загальних факторів [5, 8], і в більшості випадків його розглядають у тісному зв’язку з порушенням функції органів та систем організму, тобто він є симптоматичним [1, 3]. У патогенезі цієї патології відмічаються поряд з іншими процесами і порушення метаболічних реакцій.
The conducted investigation of the condition of the condition of lipid peroxide oxidation in the blood and oral fluide in patients with desqamative glossitis show sufficient violation in these processes. The using of spirulines for correction of processes of POL in complex treatment of desqamative glossitis improved the therapy in comparison with traditional treatment.
Ключові слова: глосит десквамативний
перекисне окислення ліпідів
ротова рідина
спіруліна
УДК: 616.313-002:612.015.3
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21146
Розташовується у зібраннях:Наукові праці вчених ПДМУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Tyutyunnyk_IP_Stan_perekysnoho_okkysnennya_lipidiv.pdf293,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.