Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21241
Назва: | Morphological and functional state of the adrenal glands of rats in normal conditions and changes in the diameters of the cortical substance and medulla after exposure of a food additive complex |
Автори: | Donchenko, S. V. Mishra, S. Донченко, Світлана Владиславівна |
Дата публікації: | 2023 |
Видавець: | Полтавський державний медичний університет |
Бібліографічний опис: | Donchenko S. V. Morphometric changes in the wall thickness of medullas arterioles of the rats adrenal glands after the influenceof a food additive complex : матеріали ІІ Міжнар. морфологічного симпозіуму «Новітні досягнення клінічної анатомії і оперативної хірургії в розвитку сучасної медицини і стоматології», м. Полтава, 22–23 червня 2023 р. / S. V. Donchenko, J. S. Kumar // Вісник проблем біології і медицини. – 2023 – Вип. 2 (169), дод. – С. 6. |
Короткий огляд (реферат): | It was established that the use of food additives (monosodium glutamate, sodium nitrite and Ponceau 4R) directly affects the cortex and medulla of the adrenal glands, causing hypertrophy and perivascular edema in the early stages ofthe experimental study, the reversibility ofthe processes within 8-10 weeks oftaking food additives and irreversibility with alteration of cells and destructive changes of endocrinocytes starting from the 16th week of experimental studies. |
Ключові слова: | adrenal glands food additive complex |
УДК: | 611.451/453+612.451/453+616.45]:613.29 |
DOI: | 10.29254/2523-4110-2023-2-169/addition-7 |
URI: | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21241 |
Розташовується у зібраннях: | Вісник проблем біології і медицини, Випуск 2 (169), додаток Наукові праці. Кафедра анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Donchenko_SV_Morphological_and_functional_state.pdf | 32,89 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.