Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21270
Назва: Деякі особливості вивчення фізіології при підготовці спеціалістів парамедиків
Автори: Соколенко, Валентина Миколаївна
Весніна, Людмила Едуардівна
Шарлай, Наталія Миколаївна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський національний педагогічний університет ім В.Г.Короленка
Бібліографічний опис: Соколенко В. М. Деякі особливості вивчення фізіології при підготовці спеціалістів парамедиків / В. М. Соколенко, Л. Е. Весніна, Н. М. Шарлай // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Методика навчання природничих дисциплін у середній та вищій школі» (XXX Каришинські читання), присвяченої розробкам моделей підготовки майбутнього вчителя до педагогічної діяльності в Новій українській школі (м. Полтава, 25–26 травня 2023 р.) / за заг. ред. М. В. Гриньової. – Полтава : ПНПУ імені В. Г. Короленка, 2023. – С. 16–19.
Короткий огляд (реферат): Військові дії на території України висвітлили болючі проблеми у медичній сфері, які не були подолані у результаті реформування системи охорони здоров’я, а саме відсутність достатньої кількості спеціалістів, що володіють знаннями з теорії та практики екстреної медицини і здатні у надзвичайно важких ситуаціях надати ефективну та кваліфіковану медичну допомогу. І тому на перший план виступає підготовка такого спеціаліста як парамедик, функціональні обов’язки якого передбачають надання екстреномедичної допомоги не тільки у повсякденній обстановці, а й в умовах військової агресії або інших надзвичайних ситуаціях. Парамедик – спеціаліст, який повинен обов’язково мати медичну освіту, так як у його обов'язки входить не тільки медична евакуація та транспортування постраждалих та проведення специфічних висококваліфікованих медичних маніпуляцій.
Ключові слова: освітньо-професійна програма
парамедики
самостійна робота
здобувачі освіти
навчальна дисципліна Фізіологія
медична освіта
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21270
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Deyaki_ osoblyvosti_ vyvchennya_ fiziolohiyi.PDF493,12 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.