Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21276
Назва: Дослідження стоматологічного статусу у хворих з серцево-судинною патологією
Автори: Дігтяр, Наталія Іванівна
Герасименко, Наталія Дмитрівна
Марченко, Алла Володимирівна
Стасюк, Олексій Анатолійович
Савченко, Леся Володимирівна
Дата публікації: 2018
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Дослідження стоматологічного статусу у хворих з серцево-судинною патологією / Н. І. Дігтяр, Н. Д. Герасименко, А. В. Марченко, О. А. Стасюк, Л. В. Савченко // Щорічні терапевтичні читання. Профілактика неінфекційних захворювань - пріоритет сучасної науки та практики : матеріали наук.-практ. конф., м. Харків, 20 квітня 2018 р. – Харків, 2018. – С. 53.
Короткий огляд (реферат): Стоматологічний статус є одним з показників загального стану організму, і наявність хронічних соматичних захворювань впливає на успіщність лікування і профілактики патологій зубощелепної системи не менше, ніж відсутність на належному рівні гігієни порожнини рота і своєчасна санація. Хворі з серцево-судинною патологією мають високу інтенсивність карієса та хвороб пародонта. Індекс КПВ у них в середньому в два рази вище, ніж у осіб без супутньої патології. В структурі захворювань пародонта частіше всього зустрічається періодонтит. У досліджуваних хворих, як правило, відсутня раціональна гігієна порожнини рота і спостерігається висока потреба в комплексному стоматологічному лікуванні.
Ключові слова: стоматологічний статус
серцево-судинна патологія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21276
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра внутрішньої медицини № 3 з фтизіатрією

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Doslidzhennya_stom_statusu.pdf63,36 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.