Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21354
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГрицай, Наталья Николаевна-
dc.contributor.authorМищенко, Виталий Петрович-
dc.contributor.authorМищенко, Игорь Витальевич-
dc.contributor.authorГрицай, Наталія Миколаївна-
dc.contributor.authorМіщенко, Віталій Петрович-
dc.contributor.authorМіщенко, Ігор Віталійович-
dc.contributor.authorGritzay, N.-
dc.contributor.authorMishchenko, V.-
dc.contributor.authorMishchenko, I.-
dc.date.accessioned2023-07-11T10:29:42Z-
dc.date.available2023-07-11T10:29:42Z-
dc.date.issued2000-
dc.identifier.citationГрицай Н. Н. Значение церебральных сосудов и тканей мозга в активации перекисного окисления липидов и гемостаза при диете, ограниченной антиоксидантами / H. H. Грицай, В. П. Мищенко, И. В. Мищенко // Експериментальна і клінічна медицина. – 2000. – № 4. – С. 22–24.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21354-
dc.description.abstractУстановлено, что безантиоксидантная диета вызывает повышение агрегации тромбоцитов в плазме крови, прокоагулянтной активности в тканях мозга, его сосудах и ликворе подопытных животных. Обсуждается вопрос о роли в этих реакциях лерекисного окисления липидов, которое возрастает в крови и тканях мозга при диете, ограниченной антиоксидантами.uk_UA
dc.description.abstractВстановлено, що безантиоксидантна дієта викликає підвищення агрегації тромбоцитів у плазмі крові, прокоагулянтної активності в тканинах мозку, його судинах і лікворі піддослідних тварин. Обговорюється питання про роль у цих реакціях перекисного окиснення ліпідів, що зростає у крові та тканинах мозку при дієті, обмеженій антиоксидантами.uk_UA
dc.description.abstract!t was established that the antioxidant-free diet causes the thrombocyte aggregation increase in the blood plasma of rabbits, the procoagulative activity in the brain tissues, its vessels and cerebrospinal fluid of the experimental animals. The question about the peroxidase lipid oxidation role in these reactions is discussed. The peroxidative lipid oxidation level raises in the blood and the brain tissues while using a diet restricted by the antioxidants.uk_UA
dc.language.isoruuk_UA
dc.publisherХарківський державний медичний університетuk_UA
dc.subjectмозгuk_UA
dc.subjectперекисное окисление липидовuk_UA
dc.subjectгемостазuk_UA
dc.subjectбезантиоксидантная диетаuk_UA
dc.subjectмозокuk_UA
dc.subjectперекисне окиснення ліпідівuk_UA
dc.subjectгемостазuk_UA
dc.subjectбезантиоксидантна дієтаuk_UA
dc.subjectbrainuk_UA
dc.subjectperoxidative lipid oxidationuk_UA
dc.subjecthaemostasisuk_UA
dc.subjectantioxidant-free dietuk_UA
dc.titleЗначение церебральных сосудов и тканей мозга в активации перекисного окисления липидов и гемостаза при диете, ограниченной антиоксидантамиuk_UA
dc.title.alternativeЗначення церебральних судин i тканин мозку в активації перекисного окиснення ліпідів i гемостазу при дієті, обмеженій антиоксидантамиuk_UA
dc.title.alternativeTне cerebral vessels and brain tissues significance in peroxidative lipid oxidation and haemo- stasis activation with using a diet restricted by the antioxidantsuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра фізіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
haemostasis.pdf150,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.