Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21652
Назва: Морфогенез та цитоархітектоніка молочних плям великого чепця у білих щурів
Автори: Максименко, Олександр Сергійович
Гринь, Володимир Григорович
Дата публікації: 2023
Видавець: Одеський національний медичний університет
Бібліографічний опис: Максименко О. С. Морфогенез та цитоархітектоніка молочних плям великого чепця у білих щурів / О. С. Максименко, В. Г. Гринь // І Всеукраїнський форум молодих вчених з міжнародною участю : збірка тез, м. Одеса, 22–23 червня 2023 р. – Одеса : ОНМедУ, 2023. – С. 16–17.
Короткий огляд (реферат): Великий чепець є активним учасником імунної відповіді на потрапляння в очеревинну порожнину антигена чи патогена, за рахунок присутності в ньому імунокомпетентних клітин, таких як антитіла, макрофаги та різні субпопуляції лімфоцитів, що знаходяться в лімфоїдних вузликах та мають назву молочні плями. Молочні плями беруть активну участь в процесі резорбції перитонеальної рідини, синтезу антитіл, фагоцитозу чужорідних структур, а також поглинають мікрочастинки, бактерії та різні барвники. Мета роботи полягала у вивченні мікроструктури та процесу формування молочних плям великого чепця білих щурів.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21652
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анатомії людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
morfohenez_ta_tsytoarkhitektonika.pdf731,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.