Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21766
Title: Практичний досвід призначення інсулінотерапії із самостійним титруванням дози пацієнтом до досягнення мети в умовах війни в Україні
Authors: Катеренчук, Віталій Іванович
Issue Date: 2022
Publisher: ЕндоPractice
Citation: Катеренчук В. І. Практичний досвід призначення інсулінотерапії із самостійним титруванням дози пацієнтом до досягнення мети в умовах війни в Україні / В. І. Катеренчук // ЕндоPractice. – 2022. – № 5. – С. 14–18.
Abstract: Війна в Україні стала вагомим чинником, який призвів до зростання частоти погіршення компенсації у хворих на цукровий діабет (ЦД) 2 типу. Додаткові стресові чинники зумовили підвищення глікемії та потребу в корекції терапії із застосуванням максимально потужних і надійних засобів.Призначення інсулінотерапії пацієнтам із недостатньою компенсацією ЦД 2 типу стало вимогою часу. Складнощі, зумовлені війною, актуалізували необхідність призначення пацієнтам оптимальних препаратів інсуліну та режимів інсулінотерапії, вибору доступного режиму титрування дози інсуліну для досягнення цільових показників глікемії та підвищення прихильності пацієнта до терапії.
Keywords: цукровий діабет 2 типу
глікемія
інсулінотерапія
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21766
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра ендокринології з дитячими інфекційними хворобами

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Practical_experience_of_prescribing_insulin_therapy.pdf631,2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.