Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21990
Назва: Екоцид довкілля в Україні
Автори: Коршенко, Володимир Олександрович
Хайлов, Андрій Володимирович
Дата публікації: 19-жов-2023
Видавець: Державна установа «Інститут громадського здоров’я ім.О.М. Марзєєва Національної академії медичних наук України»
Бібліографічний опис: Коршенко В. О. Екоцид довкілля в Україні / В. О. Коршенко, А. В. Хайлов // Актуальні питання громадського здоров'я та екологічної безпеки України : зб. тез наук.-практ. конф. з міжнар. участю до 140-річчя з дня народження О. М. Марзєєва (дев’ятнадцяті марзєєвські читання), 19 жовтня 2023 р. – Київ, 2023. – Вип. 23. – С. 194–195.
Короткий огляд (реферат): Воєнні дії завдають непоправної шкоди українському довкіллю, тому все частіше з трибун міжнародних майданчиків говорять про екоцид. Президент України Володимир Зеленський під час свого виступу на саміті G20 представив Українську формулу миру з десяти пунктів, одним з яких є потреба негайно захистити природу та зупинити екоцид. Пункт 8 Формули миру «Екологічна безпека» – це не лише про обрахунок збитків довкіллю, розмінування та відновлення природи, а це насамперед про об’єднання зусиль задля запобігання новим війнам у майбутньому. Водночас у Європейській комісії заявили, що росія має виплатити Україні репарації за екоцид, й закликали продовжувати фіксувати російські злочини проти довкілля. Припинення безкарності за екоцид в Україні – це не просто справа України. Це сигнал про те, що завдання шкоди довкіллю недопустиме в будь-якій зоні бойових дій.
Ключові слова: екоцид
довкілля
воєнні дії
збитки довкіллю
екосистеми
екологічне відновлення
ISSN: 978-617-7431-28-21
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/21990
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гігієни та екології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19_10_2023_ecotsyd_dovkillya_v_ukraini.pdf2,75 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.