Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22133
Назва: Вступ до гігієни навколишнього середовища
Автори: Харченко, Наталія Вікторівна
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Харченко Н. В. Вступ до гігієни навколишнього середовища / Н. В. Харченко // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : матеріали наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, Полтава, 11–12 жовтня 2022 р. – Полтава, 2022. – С. 107–108.
Короткий огляд (реферат): Гігієна довкілля включає аспекти здоров'я людини, які визначаються факторами довкілля. Вона також стосується теорії та практики оцінки, вимірювання та запобігання тим факторам навколишнього середовища, які потенційно можуть вплинути на здоров'я нинішнього та майбутнього поколінь. Громадське здоров'я, пов'язане з охороною навколишнього середовища, може бути визначена, як наука і практика попередження хвороб, продовження життя і зміцнення здоров'я за допомогою організованих дій, що вживаються суспільством, у ситуації, коли шкідливий вплив навколишнього середовища є основним фактором ризику. Служби, що займаються питаннями гігієни навколишнього середовища, — це служби, націлені на реалізацію політики в галузі гігієни навколишнього середовища за допомогою моніторингу та контролю, що сприяють покращенню екологічних параметрів та заохочують використання екологічно чистих та здорових технологій та моделей поведінки. Вони також відіграють провідну роль у розробці та пропозиції нових галузей політики у сфері гігієни навколишнього середовища. Однак важливо наголосити на тому, що розуміння гігієни навколишнього середовища дуже відрізняється в країнах Європи.
Ключові слова: гігієна
навколишнє середовище
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22133
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kharchenko_Vstup.pdf427,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.