Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22157
Назва: Застосування сорбенту «Ентеросгель» для первинної профілактики карієсу тимчасових зубів у дітей, які проживають у зоні ендемічного флюорозу
Автори: Падалка, Іван Опанасович
Левченко, Наталія Валентинівна
Дата публікації: 2001
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Падалка І. O. Застосування сорбенту «Ентеросгель» для первинної профілактики карієсу тимчасових зубів у дітей, які проживають у зоні ендемічного флюорозу / І. О. Падалка, Н. В. Левченко // Український стоматологічний альманах. – 2001. – № 5. – С. 62–64.
Короткий огляд (реферат): Ураженість зубів карієсом залежить від рівня їх мікробного обсіменіння, тому вважаються дуже важливими заходи, спрямовані на зменшення кількості мікрофлори та карієсогенної активності зубної бляшки. З них найпоширенішим і визнаним експертами ВОО З (1983) є інструктаж щодо гігієни порожнини рота із застосуванням зубних щіток та зубних паст. Проте 3-4-річні діти ще не можуть якісно чистити зуби через низьку координацію рухів та погане засвоєння гігієнічних навичок, обумовлене неспроможністю до абстрактно-логічного мислення. До того ж чищення зубів вважається ефективним заходом контролю карієсу у дітей лише за використання фторвмісних зубних паст. Але останні не рекомендуються для застосування в зонах ендемічного флюорозу дітям до 6 років. Оскільки м. Полтава є такою зоною, то в ній не бажано застосовувати фторвмісні зубні пасти дітям дошкільного віку.
There was conducted clinical investigation of the effectiveness of the sorbent «Enterosgel» for primary prophylaxis of caries of deciduous te e th in children who lives usa bychildren of water suspension of «Enterosgel» in dilution 1:16 bor gargling has the expressed caries preventive effectiveness.
Ключові слова: карієс тимчасових зубів
ентеросгель
сорбенти
діти
гігієна порожнини рота
УДК: 616.314-002-084-053
ISSN: 2409-0255 (print)
2410-1427 (online)
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22157
Розташовується у зібраннях:Наукові праці вчених ПДМУ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Padalka_IO_Zastosuvannya.pdf261,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.