Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22164
Назва: Стан тканин пародонту в ортодонтичних пацієнтів
Автори: Виженко, Євгеній Євгенович
Куроєдова, Віра Дмитрівна
Дата публікації: 2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Виженко Є. Є. Стан тканин пародонту в ортодонтичних пацієнтів / Є. Є. Виженко, В. Д. Куроєдова // Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини : збірка тез та статей наук.-практ. інтернет-конф. з міжнар. участю, м. Полтава, 19–20 жовтня 2023 р. – Полтава, 2023. – С. 94–96.
Короткий огляд (реферат): Захворювання тканин пародонту є актуальною проблемою сьогодення. Зубощелепні аномалії (ЗЩА) серед багатьох етіологічних факторів та патогенетичних механізмів розвитку пародонтопатій займають важливу роль. В ортодонтії, окрім фізіологічної та патологічної рухомості, виділяють рухомість зубів, яка виникає під час ортодонтичного лікування. Тому своєчасна функціональна діагностика таких змін є важливою ланкою профілактики захворювань пародонта та контролю ортодонтичних сил. В ортодонтії періотестометрію використовують для оцінки стану тканин пародонту до початку та на етапах ортодонтичного лікування, для визначення стабільності ортодонтичних мініімплантів та в ретенційному періоді як критерій його результатів.
Ключові слова: тканини пародонту
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22164
Розташовується у зібраннях:Сучасні проблеми вивчення медико-екологічних аспектів здоров’я людини
Наукові праці. Кафедра післядипломної освіти лікарів-ортодонтів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stan_tkanyn.pdf61,05 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.