Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22317
Назва: Санітарно-епідеміологічна обстановка при природних та антропогенних катастрофах
Автори: Могильник, Антон Ігорович
Дата публікації: 2022
Видавець: Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс»
Бібліографічний опис: Могильник А. І. Санітарно-епідеміологічна обстановка при природних та антропогенних катастрофах / А. І. Могильник // Організаційні та нормативно-правові аспекти діяльності системи громадського здоров’я в Україні в мирний час та під час війни : колективна монографія / за заг. ред. проф. Ждана В. М. та проф. Голованової І. А. – Полтава : ТОВ «Фірма «Техсервіс», 2022. – С. 17−23.
Короткий огляд (реферат): У статті представлений огляд надзвичайних ситуацій в галузі санітарно-епідеміологічного благополуччя при природних та антропогенних катастрофах за даними літератури та моніторингу. Як умови, що провокують надзвичайні ситуації розглянуті стихійні лиха − землетруси, виверження вулканів, повені, цунамі та антропогенні катастрофи – гуманітарні та техногенні катастрофи, збройні конфлікти, біотерористичні акти та застосування біологічної зброї, зокрема в умовах російського військового вторгнення на територію України. Визначено нозологічні форми інфекційних хвороб, найбільш актуальні в умовах стихійних лих та антропогенних катастроф, а також обставини та фактори, що спричиняють їх активізацію. Наведено дані щодо епідеміологічних ускладнень в умовах природних та антропогенних катастроф, а також приклади застосування біологічних агентів у терористичних та військових цілях.
Ключові слова: надзвичайна ситуація
санітарно-епідеміологічна обстановка
збройний конфлікт
стихійне лихо
антропогенна катастрофа
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22317
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mogilnik_AI_Sanitarno_epidem_obstanovka.pdf487,43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.