Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22381
Назва: Використання анксіолітичних препаратів до та після видалення зубів, які виникають на фоні стресу у ВПО
Автори: Зубченко, Андрій Григорович
Зубченко, Оксана Василівна
Вишневецький, П. І.
Дата публікації: 19-жов-2023
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Зубченко А. Г. Використання анксіолітичних препаратів до та після видалення зубів, які виникають на фоні стресу у ВПО : стендова доповідь [Електронний ресурс] : [презентація PDF] / А. Г. Зубченко, О. В. Зубченко, П. І. Вишневецький // Нариси стоматологічної науки та практики : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 19-20 жовтня 2023 р. – 11 слайдів.
Короткий огляд (реферат): Наслідками стресу можуть бути різні захворювання та ускладнення перебігу вже наявних патологічних станів, в тому числі стоматологічних. Війна, негативні життєві події, які тримають людину в постійному стані тривоги та напруженості, спричиняють високий ризик розвитку стоматологічних хвороб або сприяють їх посиленню. Оскільки, в кров надходить підвищена кількість гормону кортизолу, що негативно впливає на імунітет. В результаті імунна система слабшає, що призводить до втрати здатності організму боротися з хвороботворними мікроорганізмами.
Ключові слова: анксіолітичні препарати
видалення зубів
ВПО
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22381
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики ортопедичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vykorystannya_anksiolitychnykh.pdf230,11 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.