Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22401
Назва: Стан здоров’я дітей, що мешкають на нітратно-забрудненій території та обгрунтування методів їх реабілітації
Автори: Пікуль, Катерина Вікторівна
Дата публікації: 2004
Видавець: Харківська медична академія післядипломної освіти
Бібліографічний опис: Пікуль К. В. Стан здоров’я дітей, що мешкають на нітратно-забрудненій території та обгрунтування методів їх реабілітації : автореф. дис... канд. мед. наук : 14.01.10 «Педіатрія» / К. В. Пікуль ; Харківська медична академія післядипломної освіти. – Харків, 2004. – 21 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі висвітлена та набула подальшого розвитку концепція негативної тривалої дії нітратів у патогенезі порушення стану здоров’я та фізичного розвитку дітей. Показано, шо фізичний розвиток дітей шкільного віку, які проживають на нітратно-забрудненій місцевості і мають ознаки “ безсимптомної” метгемоглобінемії є дисгармонійним. Встановлено переважаючу патологію органів травлення в дітей, які постійно проживають в умовах нітратно-забрудненого довкілля. Розроблено і впроваджено схему реабілітаційних заходів, яку рекомендовано до загального лікування дітям, що знаходяться на диспансерному обліку з хронічним гастритом (гастродуоденітом) і дискінезією жовчовивідних шляхів по гіпотонічному гіпокінетичному типу та тривалий час, що мешкають на нітратно-забрудненій території.
Ключові слова: стан здоров'я дітей
нітратне навантаження
питна вода
УДК: 616-053. З /.5 -08:6І5.916‘ 175
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22401
Розташовується у зібраннях:Авторефетати та дисертації. Кафедра ендокринології з дитячими інфекційними хворобами
Автореферати

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pikul_KV.pdf752,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.