Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22909
Назва: Сучасні підходи до діагностики та лікування зубощелепних аномалій, ускладнених скупченістю зубів
Автори: Дмитренко, Марина Іванівна
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Дмитренко М. І. Сучасні підходи до діагностики та лікування зубощелепних аномалій, ускладнених скупченістю зубів : монографія / М. І. Дмитренко. – Полтава, 2024. – 158 с.
Короткий огляд (реферат): У поданій монографії наводяться результати динамічного клінічного спостереження, аналіз провідних факторів ризику, пропонуються алгоритмічні схеми діагностичних і лікувальних заходів у пацієнтів із зубощелепними аномаліями, ускладненими скупченістю зубів із врахуванням форми і ступеня тяжкості скупченості зубів, виду зубощелепної аномалії, етіологічних чинників аномалії, особливостей лиця, кісткових структур, зубних рядів, зубів, функціонального стану жувальних, скроневих м’язів і колового м’яза рота, віку і психотипу пацієнта. В окремому розділі оґрунтовано застосування діагностичного комп’ютерного програмного забезпечення та найбільш суттєві цефалометричні параметри. Практично значущою цінністю монографії є і те, що в ній описані авторські ортодонтичні конструкції та способи лікування, які доповнені запропонованими прийомами диференційованого масажу при різній локалізації скупченості зубів, що пришвидшує відновлення міодинамічної рівноваги щелепно-лицевої ділянки і сприяє функціональній реабілітації пацієнтів. Монографія розрахована для удосконалення навчання ортодонтії здобувачів вищої освіти за фахом «Стоматологія» (магістерський рівень). Рекомендована для використання в освітньому процесі на післядипломному етапі підготовки лікарів-інтернів з фаху «Стоматологія», аспірантів, лікарів- ортодонтів, лікарів-стоматологів загальних, дитячих стоматологів, стоматологів-ортопедів.
Ключові слова: зубощелепні аномалії
скупченість зубів
етіологічні чинники аномалії
способи лікування
ортодонтія
ортодонтичні конструкції
ISBN: 978-966-97995-2-4
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22909
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра ортодонтії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dmytrenko_Suchasni_pidkhody_do_diahnostyky.pdf6,25 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.