Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22912
Title: Оцінка показників резорбції кісткової тканини у пацієнтів із хронічним генералізованим пародонтитом за даними КПКТ на ортопедичному прийомі
Authors: Коробейнікова, Юлія Леонідівна
Коробейніков, Леонід Сергійович
Issue Date: 19-Oct-2023
Publisher: Полтавський державний медичний університет
Citation: Коробейнікова Ю. Л. Оцінка показників резорбції кісткової тканини у пацієнтів із хронічним генералізованим пародонтитом за даними КПКТ на ортопедичному прийомі : стендова доповідь [Електронний ресурс] : [презентація PowerPoint] / Ю. Л. Коробейнікова, Л. С. Коробнейніков // Нариси стоматологічної науки та практики : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 19–20 жовтня 2023 р. – 10 слайдів.
Abstract: Пародонтит – одне з найпоширеніших стоматологічних захворювань сучасності, яке є соціальною проблемою, що призводить до втрати зубів. Інфекція пародонтальних кишень негативно впливає на організм в цілому. В сучасній ортопедичній стоматології досить успішно проводять лікування пародонтиту завдяки впровадженню нових методик діагностики та лікування. Раннє виявлення захворювання, дозволяє застосовувати консервативне його лікування, не вдаючись до хірургічного втручання. Візуального обстеження для цього недостатньо, кожен пацієнт повинен проходити діагностику тканин пародонта для визначення пародонтита на ранній стадії. Своєчасне виявлення захворювань і пошкоджень зубощелепної системи, об'єктивна оцінка результатів лікування в найближчих та віддалених періодах є актуальною проблемою в сучасній стоматології.
Keywords: резорбція кісткової тканини
хронічний генералізований пародонтит
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/22912
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра пропедевтики ортопедичної стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Otsinka_pokaznykiv_rezorbtsiyi.pdf434,16 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.