Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23142
Назва: Рухомість язика у пацієнтів з неврологічними порушеннями при ортопедичному лікуванні
Автори: Федунишин, Ростислав Романович
Зубченко, Сергій Григорович
Калашніков, Дмитро Вікторович
Малюченко, Микола Миколайович
Дата публікації: 8-лют-2024
Видавець: КЗВО Рівненська медична академія
Бібліографічний опис: Рухомість язика у пацієнтів з неврологічними порушеннями при ортопедичному лікуванні / Р. Р. Федунишин, С. Г. Зубченко, Д. В. Калашніков, М. М. Малюченко // Сучасні перспективи розвитку стоматології через призму наукових досліджень молодих вчених : зб. матеріалів V Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Рівне, Україна, 07-08 лютого 2024 р. – Рівне, 2024. – С. 285–288.
Короткий огляд (реферат): Язик – багатофункціональний орган, обумовлена особливостями його будови, кровопостачання та іннервації. Виконує важливу роль у життєдіяльності людини, а саме: приймає участь у ковтанні та утворенні вимови звуків, пережовуванні та формуванні харчової грудки. Тобто язик виконує моторну та чутливу функцію. За даними літератури порушення моторики язика можуть мати нейрогенний, інфекційний, ендокринний генез і тому потребують міждисциплінарного підходу до їх діагностики та терапії. Порушення моторної функції язика може являтися симптомом багатьох патологічних процесів та відхилень у роботі різноманітних систем організму, що потребує певний алгоритм конкретних методів взаємодії між спеціалістами різних напрямів медицини.
Ключові слова: рухомість язика
неврологічні порушення
ортопедичне лікування
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23142
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики ортопедичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rukhomist_yazyka.pdf770,84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.