Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23464
Назва: Особливості гострих реакцій на стрес за досвідом КУ «Полтавський обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф»
Автори: Рак, Тетяна Ігорівна
Коршенко, Володимир Олександрович
Матвієнко, Таміла Миколаївна
Романюк, Марія Вікторівна
Комишан, Ірина Вадимівна
Приліпка, Катерина Олегівна
Філатова, Валентина Луківна
Дата публікації: 2024
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Особливості гострих реакцій на стрес за досвідом КУ «Полтавський обласний центр екстреної допомоги та медицини катастроф» / Т. І. Рак, В. О. Коршенко, Т. М. Матвієнко [та ін.] // Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти», м. Полтава, 23 лютого 2024 р. – Полтава, 2024. – С. 151–153.
Короткий огляд (реферат): Стрес — це захисна реакція організму на будь-які зовнішні подразники, яка може проявлятися психічно, фізично, емоційно, та дає змогу адаптуватися до змін. Ця реакція може бути природною; якщо вона тимчасова, людина справляється з подразниками і продовжує спокійно жити. Але в умовах воєнного стану, воєнних дій виникає постійний вплив різноманітних факторів стресу на життя людей, що може призвести до виснаження психіки як наслідок постійного стресу. Досить часто виникають гострі реакції на стрес як окремі реакції, також вони можуть запускати механізми виникнення ряду хронічних захворювань.
Ключові слова: стрес
медична допомога
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23464
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра гігієни та екології
Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rak_TI_Osoblivosti.pdf97,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.