Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23467
Назва: Гіпохлоритна аварія: алгоритм невідкладної допомоги (клінічний випадок)
Автори: Федик, Т. В.
Гаджула, Н. Г.
Федик, А. В.
Дата публікації: 2024
Видавець: Полтавський державний медичний університет
Бібліографічний опис: Федик Т. В. Гіпохлоритна аварія: алгоритм невідкладної допомоги (клінічний випадок) / Т. В. Федик, Н. Г. Гаджула, А. В. Федик // Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти», м. Полтава, 23 лютого 2024 р. – Полтава, 2024. – С. 157–160.
Короткий огляд (реферат): Медикаментозна обробка кореневого каналу в поєднанні з інструментальною є обов’язковою для успішного лікування захворювань ендодонта. Найбільш ефективним антисептиком для іригації кореневої системи в сучасній ендодонтії є розчин гіпохлориту натрію. При контакті з живими та некротизованими тканинами пульпи гіпохлорит натрію спричиняє їх розчинення шляхом окислення та гідролізу клітинних білків. Доведено, що кращий антибактеріальний ефект та функції розчинника має розчин з вищою концентрацією гіпохлориту, але й агресивна і токсична дія на тканини періодонту концентрованого розчину відповідно більша.
Ключові слова: гіпохлорит натрію
кореневий канал
невідкладна допомога
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23467
Розташовується у зібраннях:Екстрена та невідкладна допомога в Україні: організаційні, правові, клінічні аспекти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Fedik_TV_Gipohloridna.pdf109,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.