Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23477
Назва: Спосіб мобілізації верхнього поперечного шкірно-жирового клаптя в людей з брахіоморфною будовою тулуба
Автори: Драбовський, Віталій Сергійович
Малик, Сергій Васильович
Аветіков, Давид Соломонович
Дата публікації: кві-2024
Видавець: ДНП «Центр тестування»
Бібліографічний опис: Спосіб мобілізації верхнього поперечного шкірно-жирового клаптя в людей з брахіоморфною будовою тулуба : реєстр № 90/10/24 / В. С. Драбовський, С. В. Малик, Д. С. Аветіков // Перелік наукової (науково-технічної) продукції, призначеної для впровадження досягнень медичної науки у сферу охорони здоров’я. – 2024. – Вип. 10. – С. 131–132.
Короткий огляд (реферат): Запропонований спосіб здійснюється наступним чином: після обробки операційного поля та анестезії, по заздалегідь помаркованим лініям, виконується дугоподібний розріз шкіри та підшкірно-жирової клітковини до апоневроза за традиційною технікою з формуванням нижнього та верхнього поперечних клаптів. Вектор розрізу проходить в проекції гіпогастральної ділянки передньої черевної стінки в "зоні бікіні", в залежності від форми шкірно-жирової складки, наявності рубців від попередніх оперативних втручань на передній черевній стінці. Виконується препарування шкірно-жирових клаптів з корекцією м'язово-апоневротичного каркаса за потребою, та висічення надлишку тканин із адаптацією шкірно-жирових клаптів, враховуючи біомеханічні особливості тканин (тракцію латеральних країв шкірно-жирового клаптя при ушиванні операційної рани виконують під ротаційним кутом 44-59° у чоловіків, та 49-64° у жінок.).
Ключові слова: передня черевна стінка
рани
шкіра
біомеханіка
абдомінопластика
післяопераційний рубець
anterior abdominal wall
skin
abdominoplasty
biomechanic
after operation scar
wounds
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23477
Розташовується у зібраннях:Інтелектуальна власність. Кафедра хірургії № 3
Нововведення, технології (РКТ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
novovvedennya_brachi_2024_Drabovskiy_Malik_Avetikov.pdf1,64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.