Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23495
Назва: Сучасні керамічні матеріали в галузі ортопедичної стоматології як естетичний продукт для потреб населення
Автори: Рамусь, Михайло Олександрович
Дата публікації: гру-2024
Видавець: Полтавський державний агарний університет
Бібліографічний опис: Рамусь М. О. Сучасні керамічні матеріали в галузі ортопедичної стоматології як естетичний продукт для потреб населення / М. О. Рамусь // Якість та безпечність продукції у внутрішній та зовнішній торгівлі: сучасні вектори розвитку та перспективи : колективна монографія / за ред. О. В. Калашник, С. Е. Мороз, І. О. Яснолоб. – Полтава, 2023. – С. 148–179.
Короткий огляд (реферат): У даній роботі розглянуті сучасні керамічні матеріали, що використовують в галузі ортопедичної стоматології. Завдяки застосуванню новітніх керамічних матеріалів та передових цифрових технологій, які відповідають міжнародним вимогам щодо їх біосумісності, надійності, безпечності, покращується естетичність протезів, швидкість і точність їх виготовлення, можна уникнути ускладнень і недоліків. Також у роботі проаналізовані сучасні нормативні документи, які регламентують вимоги до стоматологічних керамічних мас та їх систем. Зроблені узагальнення ознак класифікації стоматологічних керамічних мас, їх видів, особливостей та характеристик. Показані напрями удосконалення керамічних систем в стоматологічній практиці. Дана робота виконана в рамках НДР № 0121U113861 «Шляхи практичної реалізації цифрових технологій для діагностики та лікування вторинної адентії» кафедри пропедевтики ортопедичної стоматології, Полтавського державного медичного університету.
Ключові слова: стоматологічні керамічні маси
біосумісність
ортопедична стоматологія
CAD/CAM
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23495
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики ортопедичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Suchasni_keramichni_materialy.pdf919,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.