Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23509
Назва: Розвиток міжкультурної комунікативної компетентності студентів на заняттях з української мови як іноземної
Автори: Шевченко, Олена Миколаївна
Лещенко, Тетяна Олександрівна
Дата публікації: 2024
Видавець: Полтавський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шевченко О. М. Розвиток міжкультурної комунікативної компетентності студентів на заняттях з української мови як іноземної / О. М. Шевченко, Т. О. Лещенко // Мова і міжкультурна комунікація: теорія та практика : зб. матеріалів V Всеукр. наук.-практ. конф., м. Полтава, 21 березня 2024 р. – Полтава : ПДАУ, 2024. – С. 294–297.
Короткий огляд (реферат): Автори зазначають, що вивчати українську мову потрібно для виховання гармонійної особистості, що здатна до міжкультурного діалогу, адаптації в новому соціально-культурному оточенні, особистісного культурного зростання, усвідомлення й признання особливостей вітчизняного характеру мислення й світосприймання. Безумовно, для цього не достатньо лише усунути мовні перешкоди в спілкуванні; задля цього потрібно також розгладжувати розбіжності мовців у культурі й поведінці. Необхідна трансформація мовного бар’єру в джерело взаємного збагачення різноманіття культур та широкого діалогу. Міжкультурна комунікативна компетентність нероздільна з комунікаційною компетентністю та міжкультурною комунікацією. Застосування різноманітних технологій навчання дає змогу створити на занятті з української мови як іноземної природне середовище, сприяє розвитку творчого начала студентів, розвиває їхнє мислення і заохочує до комунікації всіх студентів групи.
Ключові слова: іноземні здобувачі освіти
міжкультурна комунікація
українська мова як іноземна
комунікативні компетентності
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23509
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра українознавства та гуманітарної підготовки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Development_of_intercultural_communicative_competence.pdf595,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.