Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23573
Назва: Сучасні неінвазивні методи інструментальної оцінки мікроциркуляторного русла у хворих на цукровий діабет
Автори: Шаєнко, Златослава Олексіївна
Дата публікації: 2023
Видавець: Видавнича група «ВІТ-А-ПОЛ»
Бібліографічний опис: Шаєнко З. О. Сучасні неінвазивні методи інструментальної оцінки мікроциркуляторного русла у хворих на цукровий діабет : матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання ендокринології та ендокринної хірургії», м. Київ, 28–29 вересня 2023 р. / З. О. Шаєнко // Клінічна ендокринологія та ендокринна хірургія. – 2023. – № 4 (84). – С. 58.
Короткий огляд (реферат): Цукровий діабет (ЦД) 2 типу — хронічне захворювання, яке є серйозною глобальною проблемою охорони здоров’я та асоціюється із судинними ускладненнями. Результати численних досліджень свідчать, що мікроциркуляторні порушення не лише є патогенетичною ланкою розвитку ускладнень, а й спостерігаються в пацієнтів із ранніми порушеннями вуглеводного обміну та можуть передувати маніфестації ЦД. З огляду на це розробка методів ранньої неінвазивної діагностики та моніторингу змін у судинному руслі є одним із найпріоритетніших завдань.
Ключові слова: цукровий діабет
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23573
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра ендокринології з дитячими інфекційними хворобами

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Modern_non-invasive_methods_of_instrumental_assessment.pdf32,22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.