Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23596
Назва: Індивідуалізація навчання: сучасний дидактичний вимір
Автори: Семеновська, Лариса
Рамусь, Михайло Олександрович
Дата публікації: 6-гру-2023
Видавець: Полтавський інститут економіки і права
Бібліографічний опис: Семеновська Л. А. Індивідуалізація навчання: сучасний дидактичний вимір / Л. А. Семеновська, М. О. Рамусь // Правові, економічні та соціокультурні засади регулювання суспільних відносин: сучасні реалії та виклики часу : зб. матеріалів V Всеукр. наук.-практ. конф., 5–6 грудня 2023 р. / Полт. ін-т економіки і права Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» ; відп. ред. Р. Басенко. – Полтава : ПІЕП, 2024. – С. 336–339.
Короткий огляд (реферат): Сфера вищої освіти в епоху глобалізації та цифровізації визначається як системотвірний і стратегічно важливий ресурс розвитку держави та її громадян. Особистість виступає головним об’єктом інвестування й носієм економічних прибутків. Галузь вищої освіти перетинається з іншими суспільними сферами, трансформуючись у новий інтегрований простір, який стає показником наукового, культурного, освітнього та інноваційного рівня розвитку країни. Якість освіти та життя конкретної особистості детермінується як критерій розвитку, а соціальна політика має індивідуально-стимулюючу та інвестиційну спрямованість. Активність особистості в умовах глобалізаційних процесів є соціальним базисом національної безпеки та реформ, створення суспільних цінностей, усвідомлення трансформаційних вимог часу та впровадження нових стандартів розвитку України. У цьому контексті розвиток вищої освіти пов’язаний із реалізацією таких принципів, як гуманізація, індивідуалізація та адаптивність, про що й зазначено в провідних документах (Закон України про вищу освіту, 2014; Стратегія розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки, 2020 тощо).
Ключові слова: освіта
навчання
дидактика
індивідуалізація
вища освіта
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/23596
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра пропедевтики ортопедичної стоматології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Indyvidualizatsiya navchannya.pdf777,28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.