Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2440
Назва: Дія пептидного комплексу нирок на ремоделювання поверхневих мембранних глікопротеїдів лімфоцитів
Автори: Весніна, Людмила Едуардівна
Дата публікації: 1999
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія"
Бібліографічний опис: Весніна Л. Е. Дія пептидного комплексу нирок на ремоделювання поверхневих мембранних глікопротеїдів лімфоцитів / Л. Е. Весніна // Проблеми екології та медицини. – 1999. – Т. 3, № 5. – С. 7.
Короткий огляд (реферат): Дослідження імуномодулюючих властивостей пептидного комплексу, отриманого з коркової речовини нирок, виявило дозозалежну стимулюючу дію на експресію поверхневих антигенних детермінант переважно Т-лімфоцитів та НІА4Ж Модулююча дія пептидного комплексу спостерігалась також на фоні дії інших імуномодуляторів - інтерлейкіну-2, гідрокортизону, α-інтерферону, при зв'язуванні зовнішньоклітинного кальцію та активації протеінкінази С Наступним етапом дослідження мембраноопо-середкованих ефектів пептидного комплексу нирок стало вивчення його впливу на ремодуляцію поверхневих глікопротеїнів лімфоцитів, оброблених трипсином, Експресію рецепторів досліджували за допомогою реакції прямої імунофлюоресценції з використанням антитіл проти поверхневих імуноглобулінів А,М,0, та реакції непрямої імунофлюорес ценції з використанням моноклональних антитіл проти антигенів CD3, CD4, CD8, CD72 та HLA-DR. Згідно результатам досліджень in vitro, інкубація мононуклеарів периферійної крові, попередньо оброблених трипсином, з пептидним комплексом вдоз ах 0,5; 0:12 та 0,05 мкг/мл сприяло відновленню рівня експресії вивчаємих маркерів практичнодо значень інтактних клітин. Також відновлювалась спроможність рецепторних молекул до переміщення в площині мембрани з формуванням різних перегруппувань (кепи, кластери, петчі). В подальшому планується дослідити можливий вплив пептидного комплексу нирок на рівні клітинної мембрани на подальші етапи сигнальної трансдукції, зокрема, посилення синтезу нових рецепторних молекул та їх доставку на поверхневу мембрану.
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/2440
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. НДІ ГІОРПФ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
di9.pdf259,15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.