Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/387
Назва: Оцінка ефективності аугментації альвеолярного гребня на етапі підготовки до дентальної імплантації
Автори: Аветіков, Давид Соломонович
Ставицький, Станіслав Олександрович
Локес, Катерина Петрівна
Яценко, Ігор Володленович
Аветиков, Давид Соломонович
Ставицкий, Станислав Александрович
Локес, Екатерина Петровна
Яценко, Игорь Володленович
Avetikov, D. S.
Stavicky, S. O.
Lokes, K. P.
Yatsenko, I. V.
Дата публікації: 2016
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Оцінка ефективності аугментації альвеолярного гребня на етапі підготовки до дентальної імплантації / Д. С. Аветіков, С. О. Ставицький, К. П. Локес [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2016. – Вип. 3, Т. 1 (131). – С. 240–242.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена удосконаленню методу оцінки ефективності передімплантологічної аугментації альвеолярного гребня, для визначення і порівняння ефективності використання різних матеріалів аугментації. У період з 2011 по 2016 рік на базі нашої клініки травматичное видалення було зроблене у 138 пацієнтів. При комплексній оцінці дентальної імплантації в ділянці аугментації альвеолярної кістки нами розроблений і впроваджений в клінічну практику кількісний показник (коефіцієнт), що дозволяє оцінити ефективність метоДІки аугментації, як на етапі безпосередньої аугментації, так і на етапі дентальної імплантації цієї ділянці. Пропонований спосіб здійснюється таким чином. На етапі аугментації альвеолярного гребня вираховується відсоток оперативних втручань, де були відсутні ускладнення, які привели до неможливості проведення дентальної імплантації або значно збільшили об'єм і терміни імплантологічного лікування - запальні ускладнення; часткове відновлення кісткового дефекту; розвиток фіброзного регенерату; атрофія альвеолярного відростка. Аналіз інших критеріїв ефективності статистично достовірних відмінностей як усереДІні груп з часом, так і у груп між собою в досліджуваний період не виявив. Результати аналізу характеризує дентальну імплантацію, як успішний і ефективний метод лікування адентії незалежно від вибору комбінацій досліджуваних матеріалів аугментації. Таким чином, комплексна оцінка дентальної імплантації в ділянці попередньої аугментації альвеолярної кістки дозволила проаналізувати і визначити найбільш оптимальну комбінацію досліджуваних матеріалів аугментації для відновлення кісткових дефектів, що дає можливість прогнозувати стабільність і тривалість функціонування дентальних імплантатів. Визначення рівня якості життя пацієнтів на усіх етапах відновлення зубних рядів з використанням дентальних імплантатів дозволило виявити найбільш комфортний і адекватний алгоритм лікування.
Ключові слова: альвеолярный отросток
имплантация дентальная
аугментация
альвеолярний гребінь
дентальна імплантація
dental implantation
аугментація
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/387
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ocinka.pdf247,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.