Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНазаренко, Ельвіра Анатоліївна-
dc.contributor.authorІващенко, Олена Дмитрівна-
dc.contributor.authorНікозять, Юлія Борисівна-
dc.contributor.authorРябенко, Єлизавета Романівна-
dc.contributor.authorNazarenko, E. A.-
dc.contributor.authorIvaschenko, O. D.-
dc.contributor.authorNikozyat, Yu. B.-
dc.contributor.authorRyabenko, Y. R.-
dc.contributor.authorНазаренко, Эльвира Анатольевна-
dc.contributor.authorИващенко, Елена Дмитриевна-
dc.contributor.authorНикозять, Юлия Борисовна-
dc.contributor.authorРябенко, Елизавета Романовна-
dc.date.accessioned2017-12-12T06:53:45Z-
dc.date.available2017-12-12T06:53:45Z-
dc.date.issued2016-03-16-
dc.identifier.citationРезультати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром / Е. А. Назаренко, О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Є. Р. Рябенко // Актуальні проблеми теорії та практики експертизи товарів : матеріали ІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 16–18 березня 2016 р. – Полтава, 2016. – С. 263–264.uk_UA
dc.identifier.otherУДК 658.62-047.37-
dc.identifier.urihttp://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175-
dc.description.abstractЗгущене молоко (розмовні варіанти: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) – це концентрований висококалорійний молочний продукт, одержаний зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією. Ідея отримання молока, яке загущено, була запропонована у 1810 році французом Ніколя Аппером. З великої кількості солодощів згущене молоко, мабуть, сама корисне. Воно зберегло кальцій, молочний білок, в ньому не використовуються дріжджі, підсилювачі смаку або барвники, як у деяких інших солодощах (тістечка, цукерки, мармелад, цукерки тощо).Мінус згущеного молока в тому, що воно містить величезну кількість цукру. Продукт дуже жирний і калорійний – якщо ви з’їдаєте вміст банки за раз, то ваш організм поповниться аж на 1200 ккал. Це для дорослого дуже багато, а для дітей тим більше. Рада дієтологів – не вживайте згущене молоко, як самостійне ласощі. Краще використовувати його в комбінації з іншими продуктами – фруктами, ягодами або додавати в чай або каву. А щоб не втратити корисні властивості згущеного молока і не нашкодити своєму організму, потрібно вміти правильно вибирати цей продукт.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherПолтавський університет економіки і торгівліuk_UA
dc.subjectмасова частка вологиuk_UA
dc.subjectмасова частка жируuk_UA
dc.subjectкислотністьuk_UA
dc.subjectmass fraction of wateruk_UA
dc.subjectmass fraction of lipidsuk_UA
dc.subjectacidityuk_UA
dc.subjectмассовая доля влагиuk_UA
dc.subjectмассовая доля жираuk_UA
dc.subjectкислотностьuk_UA
dc.titleРезультати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукромuk_UA
dc.title.alternativeResults of analysis of physico-chemical indicators of quality of condensed whole milk with sugaruk_UA
dc.title.alternativeРезультаты анализа физико-химических показателей качества молока сгущенного цельного с сахаромuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці. Кафедра хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ivashchenko_Analyz_yakosti_moloka_zgushchenogo.pdf435,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.