Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Назаренко, Ельвіра Анатоліївна | - |
dc.contributor.author | Іващенко, Олена Дмитрівна | - |
dc.contributor.author | Нікозять, Юлія Борисівна | - |
dc.contributor.author | Рябенко, Єлизавета Романівна | - |
dc.contributor.author | Nazarenko, E. A. | - |
dc.contributor.author | Ivaschenko, O. D. | - |
dc.contributor.author | Nikozyat, Yu. B. | - |
dc.contributor.author | Ryabenko, Y. R. | - |
dc.contributor.author | Назаренко, Эльвира Анатольевна | - |
dc.contributor.author | Иващенко, Елена Дмитриевна | - |
dc.contributor.author | Никозять, Юлия Борисовна | - |
dc.contributor.author | Рябенко, Елизавета Романовна | - |
dc.date.accessioned | 2017-12-12T06:53:45Z | - |
dc.date.available | 2017-12-12T06:53:45Z | - |
dc.date.issued | 2016-03-16 | - |
dc.identifier.citation | Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром / Е. А. Назаренко, О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Є. Р. Рябенко // Актуальні проблеми теорії та практики експертизи товарів : матеріали ІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 16–18 березня 2016 р. – Полтава, 2016. – С. 263–264. | uk_UA |
dc.identifier.other | УДК 658.62-047.37 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175 | - |
dc.description.abstract | Згущене молоко (розмовні варіанти: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) – це концентрований висококалорійний молочний продукт, одержаний зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією. Ідея отримання молока, яке загущено, була запропонована у 1810 році французом Ніколя Аппером. З великої кількості солодощів згущене молоко, мабуть, сама корисне. Воно зберегло кальцій, молочний білок, в ньому не використовуються дріжджі, підсилювачі смаку або барвники, як у деяких інших солодощах (тістечка, цукерки, мармелад, цукерки тощо).Мінус згущеного молока в тому, що воно містить величезну кількість цукру. Продукт дуже жирний і калорійний – якщо ви з’їдаєте вміст банки за раз, то ваш організм поповниться аж на 1200 ккал. Це для дорослого дуже багато, а для дітей тим більше. Рада дієтологів – не вживайте згущене молоко, як самостійне ласощі. Краще використовувати його в комбінації з іншими продуктами – фруктами, ягодами або додавати в чай або каву. А щоб не втратити корисні властивості згущеного молока і не нашкодити своєму організму, потрібно вміти правильно вибирати цей продукт. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Полтавський університет економіки і торгівлі | uk_UA |
dc.subject | масова частка вологи | uk_UA |
dc.subject | масова частка жиру | uk_UA |
dc.subject | кислотність | uk_UA |
dc.subject | mass fraction of water | uk_UA |
dc.subject | mass fraction of lipids | uk_UA |
dc.subject | acidity | uk_UA |
dc.subject | массовая доля влаги | uk_UA |
dc.subject | массовая доля жира | uk_UA |
dc.subject | кислотность | uk_UA |
dc.title | Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром | uk_UA |
dc.title.alternative | Results of analysis of physico-chemical indicators of quality of condensed whole milk with sugar | uk_UA |
dc.title.alternative | Результаты анализа физико-химических показателей качества молока сгущенного цельного с сахаром | uk_UA |
dc.type | Article | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові праці. Кафедра хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ivashchenko_Analyz_yakosti_moloka_zgushchenogo.pdf | 435,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.