Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175
Title: Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром
Other Titles: Results of analysis of physico-chemical indicators of quality of condensed whole milk with sugar
Результаты анализа физико-химических показателей качества молока сгущенного цельного с сахаром
Authors: Назаренко, Ельвіра Анатоліївна
Іващенко, Олена Дмитрівна
Нікозять, Юлія Борисівна
Рябенко, Єлизавета Романівна
Nazarenko, E. A.
Ivaschenko, O. D.
Nikozyat, Yu. B.
Ryabenko, Y. R.
Назаренко, Эльвира Анатольевна
Иващенко, Елена Дмитриевна
Никозять, Юлия Борисовна
Рябенко, Елизавета Романовна
Issue Date: 16-Mar-2016
Publisher: Полтавський університет економіки і торгівлі
Citation: Результати аналізу фізико-хімічних показників якості молока згущеного незбираного з цукром / Е. А. Назаренко, О. Д. Іващенко, Ю. Б. Нікозять, Є. Р. Рябенко // Актуальні проблеми теорії та практики експертизи товарів : матеріали ІІІ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 16–18 березня 2016 р. – Полтава, 2016. – С. 263–264.
Abstract: Згущене молоко (розмовні варіанти: згущівка, згущенка, згущонка, згущик) – це концентрований висококалорійний молочний продукт, одержаний зі свіжого молока і вершків шляхом згущення та консервування його цукром або стерилізацією. Ідея отримання молока, яке загущено, була запропонована у 1810 році французом Ніколя Аппером. З великої кількості солодощів згущене молоко, мабуть, сама корисне. Воно зберегло кальцій, молочний білок, в ньому не використовуються дріжджі, підсилювачі смаку або барвники, як у деяких інших солодощах (тістечка, цукерки, мармелад, цукерки тощо).Мінус згущеного молока в тому, що воно містить величезну кількість цукру. Продукт дуже жирний і калорійний – якщо ви з’їдаєте вміст банки за раз, то ваш організм поповниться аж на 1200 ккал. Це для дорослого дуже багато, а для дітей тим більше. Рада дієтологів – не вживайте згущене молоко, як самостійне ласощі. Краще використовувати його в комбінації з іншими продуктами – фруктами, ягодами або додавати в чай або каву. А щоб не втратити корисні властивості згущеного молока і не нашкодити своєму організму, потрібно вміти правильно вибирати цей продукт.
Keywords: масова частка вологи
масова частка жиру
кислотність
mass fraction of water
mass fraction of lipids
acidity
массовая доля влаги
массовая доля жира
кислотность
URI: http://repository.pdmu.edu.ua/handle/123456789/4175
Appears in Collections:Наукові праці. Кафедра хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ivashchenko_Analyz_yakosti_moloka_zgushchenogo.pdf435,58 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.